Цитата

Комп’ютер виконує дуже прості операції – бере число, додає до іншого числа, порівнює результат з третім числом – але виконує їх зі швидкістю, скажімо, 1000 000 в секунду. На швидкості 1000 000 операцій в секунду результати більше нагадують магію

Стів Джобс

Зустрічаємо гостей в стінах рідного коледжу!

ЗУСТРІЧАЄМО ГОСТЕЙ В СТІНАХ РІДНОГО КОЛЕДЖУ!
Опубліковано: 08:38 17.12.2018

Вже стало доброю традицією для нашого коледжу запрошувати в гості учнів загальноосвітніх шкіл. Це гарна можливість провести цікаво час разом і поспілкуватись за чашкою ароматного чаю зі смаколиками.

Так і цього разу 14 грудня за ініціативою завідувача навчальної лабораторії Жуковой С.М. до Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ завітали учні  дев’ятого класу ЗЗНВК №108 разом з вчителькою Ващенко Валерією Вікторівною.

Гості були запрошені до Відкритої лабораторії електроніки. Зі вступним словом до школярів звернулася заступник директора з НВР Великодна О.В.: «Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка, вже зараз треба шукати у житті свою стежку, щоб вона була вірною, привела до життєвого та професійного успіху».Учні охоче ділилися думками щодо своїх мрій, бачення себе в майбутньому.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР

Заступник директора Шевченко О.С. звернув увагу на те, що саме безкоштовні заняття на базі Відкритої лабораторії електроніки можуть допомогти зробити свій вибір. Розповів ідею створення лабораторії, про її можливості при створенні  приладів та дослідницьких моделей за допомогою 3D-принтерів, розробці робототехнічних пристроїв  з використанням платформи Arduino. В якості прикладу показав роботу котушки Тесли, яка створена  студентами коледжу.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР

Після цього учням запропонували зіграти в робофутбол, що  розроблений на основі компонентів Arduinо. Хлопці та дівчата із захопленням взяли участь у веселих змаганнях з роботами.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР

Провідний інженер лабораторії Котенко А. на практичних прикладах продемонстрував гостям можливості платформи Arduino. Школярі охоче долучилися до виконання завдань, які їм запропонували.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР

Щоб зорієнтувати школярів голова випускної циклової комісії Нікітенко А.С. проінформувала про перспективи спеціальностей, за якими готує наш коледж.

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР

А по завершенню цього чудового заходу - ароматний чай зі солодощами. Дві години пролетіли непомітно…А ще так багато є, що обговорити та показати. Тому з  нетерпінням чекаємо на чергову зустріч зі школярами, які стали для нас за такий короткий час друзями!

 

Жукова С.М., Боровик Ю.А.