Цитата

Навчання ніколи не вичерпує розум.

Леонардо да Вінчі

Зустріч з відомим мовознавцем

Зустріч з відомим мовознавцем
Опубліковано: 05:54 11.04.2018

     29 березня 2018 року в актовій залі Запорізького національного університету  відбулася захоплива творча зустріч вчителів та викладачів – філологів м. Запоріжжя з талановитим мовознавцем, автором шкільних підручників з української мови і літератури, доцентом Київського університету ім.Б.Грінченка, Олександром Авраменком, - людиною, якою дійсно мають пишатися українці. На зустрічі були присутні і наші викладачі  Ніколаєць Л.Д., Федоришина  К.П., Яркова О.А.

        Під час зустрічі   Олександр Авраменко  показав ключові компетенції нової української школи, зупинився на питанні  моделювання уроку української мови і літератури, рецептах подолання функціональної неграмотності, яка, на жаль, усе частіше зустрічається у сучасних школярів та студентів.  Просто, лаконічно і доступно – це рецепт подолання функціональної неграмотності від Олександра Авраменка. Педагог-новатор  дав поради викладачам, як зробити навчання цікавим, зрозумілим і корисним.

В кінці зустрічі всі охочі мали змогу сфотографуватися з Олександром Миколайовичем, придбати його книжки, взяти автограф та поставити запитання. Не залишились осторонь і наші викладачі.

Всі вчителі та викладачі Запоріжжя та області , присутні на зустрічі, отримали сертифікати про участь у  авторському  семінарі «Рецепти подолання функціональної неграмотності».

На сам кінець хочеться сказати  словами  Олександра Авраменка – «Шануймо себе, дбаючи про чистоту свого мовлення!»

Викладач української мови та літератури Ніколаєць Л.Д.