Цитата

«Знати» і «захищати» завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності й захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію – нашу прекрасну землю, наше чудове море – і захищати не просто територію, а неймовірні місця, у яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру, чути українське слово, бо в нашій культурі, у нашій літературі, у нашій поезії – відповідь (...). Відповідь – чому ми переможемо.

Зеленський В.О.

Заняття – презентація на базі Відкритої лабораторії електроніки

Відкрита лабораторія електроніки ЗКР ЗНТУ
Опубліковано: 07:09 13.11.2018

8 листопада 2018 року за ініціативою спеціаліста Котенка Артема та викладача спеціальних дисциплін Боровик Ю.А. в групі КС16-1 проведено цікаве та пізнавальне заняття-презентація на базі Відкритої лабораторії  електроніки. Студенти були поділені на підгрупи, які працювали за тематикою блоків.

Перший блок: вивід інформації на LED-індикатори

Ознайомлення  з LED-технологією, принципом роботи, плюсами  і мінусами  LED. Light-emitting diode – технологія, яка дозволяє отримати світлове випромінювання в місці зіткнення катода і напівпровідника з'єднаного з анодом.

Другий блок: ознайомлення з роботою поліфонічного динаміка Buzzer

Виробники укомплектовують мобільний телефон двома динаміками: розмовним (speaker) і музичним (buzzer). Завдяки музикальному динаміку відбувається програвання музики, відтворення звуків, що оповіщають про вхідний дзвінок, отриманні смс-повідомлення. Через нього відтворюються звукові ефекти при перегляді відео, а також звук в режимі гучного зв'язку. Разом з Артемом студенти розібралися з принципом дії динаміка та записали просту поліфонію.

Відкрита лабораторія ЗКР ЗНТУ

Третій блок: робота з ультразвуковим датчиком відстані

Ультразвуковий датчик відстані отримав широке використання в автоматизації на різних виробництвах. Студенти ознайомилися з конструкцією, принципом дії, перевагами та недоліками датчика. Відповідно завданням вимірювали відстані до об’єктів.

Відкрита лабораторія ЗКР ЗНТУ

Четвертий блок: ознайомлення з принципом дії світлодіода RGB

Важко собі уявити сферу, де б не використовувалися світлодіоди. Сфера їх застосування практично необмежена, від звичайних ліхтариків до надточних пристроїв, які застосовують в аерокосмічній галузі. RGB-мигаючий різнокольоровий світлодіод відрізняється стабільністю роботи і невеликими габаритами.

Відкрита лабораторія ЗКР ЗНТУ

Ну і на завершення на позитивній нотці…

П’ятий блок: керуємо машинкою через Bluetooth

Студенти знайомляться з основами встановлення з'єднання між Arduino Uno і телефоном на платформі Android за допомогою Bluetooth. Смартфони мають багато цікавих функцій (камера, динаміки, мікрофон, хороший екран, щоб показати дані з датчиків, Wi-Fi адаптер), які зроблять чудові доповнення до будь-якого проекту Arduino.

Відкрита лабораторія ЗКР ЗНТУ

Перелічені лабораторні роботи — є тематикою освітніх заходів, які заплановані для проведення у Відкритій лабораторії електроніки. Активне залучення випускників нашого коледжу, як повноправних членів педагогічного колективу, до роботи в лабораторії – є запорукою використання всіх переваг цифрових технологій для навчання та викладання.

Чекаємо на Вас на першій лекції 13 листопада!

Боровик Ю.А., викладач-методист