Цитата

Є всього два типи мов програмування: ті, на які люди весь час лаються, і ті, які ніхто не використовує

Bjarne Stroustrup

Вступ-2023: випускники групи КСМ 19-1 поспілкувались з представником кафедри «Комп’ютерні системи і мережі» НУ «Запорізька політехніка»

Опубліковано: 12:23 08.05.2023

У рамках підготовки випускного курсу коледжу до подальшого вступу триває профорієнтаційна робота із залученням представників Національного університету «Запорізька політехніка». 4 травня 2023 року коледж відвідала старший викладач кафедри «Комп’ютерні системи і мережі» Куликовська Наталія Анатоліївна.

Зустріч відбулася зі студентами групи КСМ 19-1, які завершують своє навчання у коледжі за спеціальністю 123 – «Комп’ютерна інженерія». Подальше навчання на кафедрі «Комп’ютерні системи і мережі» Факультету комп’ютерних наук і технологій якраз буде логічним продовженням у вивченні цієї освітньої програми.

Куликовська Наталія Анатоліївна провела зустріч зі студентами у форматі майстер-класу «Використання штучного інтелекту для професійного росту» від кафедри «Комп’ютерних систем та мереж» НУ «Запорізька політехніка». Оскільки світ стає все більш цифровим, використання штучного інтелекту стає все більш поширеним у всіх аспектах нашого життя. Це включає в себе освіту, де він використовується для покращення досвіду навчання та підвищення професійних якостей студентів. 

Студенти групи КСМ 19-1 з надзвичайним зацікавленням долучилися до участі у майстер-класі. Однією з найважливіших переваг використання послуг штучного інтелекту в освіті є персоналізований досвід навчання, який він надає. За допомогою інструментів на основі штучного інтелекту студенти можуть отримувати відгуки, пропозиції та ресурси на основі їхніх індивідуальних стилів навчання та здібностей. Ще одна перевага використання послуг штучного інтелекту в освіті – це можливість швидко й точно аналізувати великі обсяги даних.
 
Упродовж майстер-класу студенти розглянули безкоштовні сервіси штучного інтелекту для роботи з текстом, програмним кодом, зображеннями та електронними документами. Підсумовуючи, штучний інтелект можна використовувати для самонавчання, прискорення опанування нової інформаційних та знаходження персоналізованих інформаційних ресурсів.

 

 

 

Також упродовж зустрічі старший викладач кафедри «Комп’ютерні системи і мережі» Куликовська Наталія Анатоліївна розповіла про переваги вступу на спеціальність 123 «Комп’ютерна інженерія». Детально розглянули професії, які в майбутньому можуть опанувати випускники, серед яких: розробник програмного забезпечення для комп’ютерів та мобільних пристроїв, FullStack – розробник; FrontEnd-розробник, UI/UX-дизайнер; тестувальник програмного забезпечення, QA-інженер; розробник та адміністратор комп’ютерних мереж; розробник мікропроцесорних комп’ютерних систем.

Завідувач відділення Кеда Вадим Сергійович запросив студентів відвідати CAREER FORUM 2023 – грандіозну зустріч та діалог з професіоналами різних галузей, який 20 травня організовує Національний університет «Запорізька політехніка». Цей захід дозволить нашим студентам зробити свідомий вибір своєї майбутньої професії.

Дякуємо старшому викладачу кафедри «Комп’ютерні системи і мережі» Куликовській Наталії Анатоліївні за приділений нашим випускника час, надзвичайно цікавий та пізнавальний майстер-клас та за сприянні у профорієнтації студентів коледжу!