Цитата

Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її

Стів Джобс

Викладачі ЗКР ЗНТУ взяли участь у Міжнародному екологічному форумі 2019

Екологічний форум 2019
Опубліковано: 09:05 30.05.2019

29 травня голова циклової комісії Слободяник О.О. та викладач Боровик Ю.А. взяли участь у ІІІ спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі. Організаторами «Еко Форуму-2019» є Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька торгово-промислова палата та інші.

Екологічний форум 2019

Під час пленарного засідання «Екологічні перспективи – 2020: тенденції, законодавство, реформи», наголосили на те, що Форум не повинен стати звичайною виставкою, а давав реальний результат у вигляді залучення сучасних технологій, налагодження співробітництва між науковцями, підприємцями та владою.

Екологічний форум 2019

Захід пройшов за участю міського голови міста Запоріжжя Володимира Буряка, Голови облдержадміністрації Костянтина Бриля, експертів з питань екології, охорони довкілля, представники бізнесу, науки й освіти.

Екологічний форум 2019

Важливою складовою засідання для всіх учасників стала можливість вивчення закордонного досвіду. У Форумі взяли участь гості з Німеччини, Франції, Канади, Ізраїлю, Польщі, Чехії. Вони поділилися досвідом роботи системи моніторингу навколишнього середовища, інформування про якість атмосферного повітря, екологічного управління.

Екологічний форум 2019

Екологічний форум 2019

Окрім роботи пленарної частини, на форумі працювали тематичні секції. Виступи стосувалися питань фінансування і консультування екологічних проектів, управління водними ресурсами, технологій очистки викидів в атмосферу, поводження з відходами, енергоефективності.

Екологічний форум 2019

На головній сцені також говорили про персональну екологічну відповідальність, головні сучасні еко-тренди, еко-туризм, здорове ставлення до себе та оточуючих.

Екологічний форум 2019

Для нас, викладачів, цікаво було поспілкуватись з представниками організацій, підприємств, які реалізують проекти, розробляють та впроваджують сучасні технології в сфері охорони навколишнього середовища.

Екологічний форум 2019

Екологічний форум 2019

Вразила нас своєю сучасністю нова мобільна лабораторія, яка придбана для нашого міста.

Екологічний форум 2019

Екологічний форум 2019

Уже традиційно проводиться і спеціалізована виставка «Еко» за участю науково-дослідних інститутів та вищих навчальних закладів.  Презентовані роботи надали нам ідеї, які ми можемо здійснити в нашому коледжі.

Екологічний форум 2019

Цьогорічна особливість форуму – присутність дітей у якості повноцінних учасників.

Екологічний форум 2019

На відкритому майданчику проходили численні майстер-класи для дорослих і дітей.

Екологічний форум 2019

Неймовірно насичена та яскрава  була локація майстрів нашого регіону. Серед великої кількості витворів мистецтва, створених із природних матеріалів, були: букети, картини, скульптури та, навіть, цілі карнавальні костюми.

Екологічний форум 2019

Надзвичайно вразила нас квіткова локація. Учасники виставки креативно підійшли до створення своїх шедеврів.

Екологічний форум 2019

Стільки відчуття патріотизму до свого міста, позитиву та усмішок, я давно не бачила. Запорожці пишаються своїм містом, пишаються, що живуть тут, що тут найщиріші і найдобріші люди. За цим було неймовірно приємно спостерігати. Такі заходи заряджають енергією, розумієш, що на нас чекає гарне майбутнє, бо люди навчились любити свою Батьківщину, у людей є цінності, повага і ніхто цього не приховує.

Боровик Ю.А., викладач-методист