Цитата

Якщо ви знаєте життя, дайте мені свою адресу.

Ж. Ренар

Викладачі ЗКР ЗНТУ на Pecha Kucha Vol.9 "Освіта завтрашнього дня 2"

Pecha Kucha
Опубліковано: 09:59 01.10.2018

Слова «гарна освіта» часто для різних людей мають різний зміст. Можна довго чекати, поки Міністерство освіти проведе реформи, запропонує законопроекти. Можна також критикувати чинну систему освіти, вишукувати в ній десятки недоліків, а можна зробити свій внесок для покращення якості освіти.

29 вересня 2018 року викладачі коледжу Слободяник О.О. та Боровик Ю.А. взяли участь у проекті  Pecha Kucha Vol.9 "Освіта завтрашнього дня 2". На зустріч були запрошені всі охочі відшукати відповідь на питання: «Якою має бути освіта завтрашнього дня?». Ми почули п’ять цікавих доповідей у динамічному форматі 20х20:

Pecha Kucha

Pecha Kucha – спосіб презентації, під час якого необхідно представити 20 слайдів за 20 секунд (всього 6 хвилин і 40 секунд). Таким чином презентація стає місткою, динамічною та більш зрозумілою. Такий формат здобув доволі широку популярність по всьому світу і використовується для висвітлення тем в event-індустрії.

Pecha Kucha

А оскільки тема цього разу була дуже цікавою, то й обговорення пройшло жваво. Тон зустрічі задала думка, що світ настільки глобально змінюється, що зараз найважливіше — вміти пристосовуватися і перелаштовуватися. Ще один фактор, що об’єднав учасників — формальну освіту зараз треба докорінно змінювати. Формальна освіта — це чудова можливість забезпечити базову освіту всім. Учасники заходу були за поєднання і формальної, і неформальної освіти. Неформальна освіта — це вміння через власний досвід знайти те, що тебе надихає до розвитку. У випадку спікерів , це робота з людьми. Саме завдяки спілкуванню з багатьма людьми, вони  здобули чималий досвід і знання, якими діляться на своїх тренінгах.

Pecha Kucha

Для тих, хто досі вагається «Йти чи не йти?» на Pecha Kucha наступного разу, однозначно скажу: «Обов’язково йти!». Чому? Та хоча б для того, аби отримати натхнення, почути різні точки зору, ідеї, думки, поспілкуватись, поділитись досвідом та найголовніше – провести гарно час у компанії креативних та неординарних людей.

Боровик Ю.А., викладач-методист