Цитата

Хай живе неоднаковість, слава відмінностям!

Павло Загребельний

В ЗКР ЗНТУ пройшов І етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко
Опубліковано: 09:14 16.11.2018

Біографія  Кобзаря досліджувалась впродовж майже двох століть і в наш час не перестає викликати неабиякий інтерес у сучасників. Життєвий шлях Тараса Шевченка був таким тернистим і заплутаним саме через те, що в постійних пошуках істини поету й художнику вдалося випередити тенденції свого часу. І саме тому, навіть через більш ніж 200 років, слова та думки Шевченка звучать наче щойно написані чи сказані.

Кожного року на знак вшанування Великого Кобзаря проводиться мовно-літературний конкурс, який об’єднує українців далеко за межами Батьківщини. Ця подія сприяє піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню в його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю.

Минулого тижня й студенти нашого коледжу взяли участь у І етапі  ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка.

На урочистому відкритті учасники конкурсу  читали на пам'ять відомі рядки з творів Шевченка та долучилися до перегляду пластилінової композиції «Садок вишневий коло хати».

Викладачі комісії мовної та гуманітарної підготовки влаштували літературну вікторину  серед колег та студентів  на знання віршів  Т.Г. Шевченка. Учасники охоче відгукнулись на пропозицію і показали хороший результат, мали змогу отримати невеличкі подарунки.

Результати конкурсу наступні:

І місце –Баранова Ольга, студентка групи ПМ 16-1

ІІ місце –Гордова Алла, студентка групи ОТ/ТК 18-1

ІІІ місце- Зуй Микита, студент групи КСМ 18-1

                Бенгард Богдан, студент групи КСМ 18-1

                 Оберемок Олександра,  студентка групи ПМ 18-1

Вітаємо всіх учасників конкурсу , а  Олі Барановій , яка посіла І місце , зичимо гідно представити наш навчальний заклад на ІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка!!!

 

Федоришина К.П., Яркова О.А., Ніколаєць Л.Д.