Цитата

Ми живемо в суспільстві, де технології є дуже важливою частиною бізнесу, нашого повсякденного життя. І всі технології починаються з іскор в чиїйсь голові.

Натан Мірволд

Студенти ЗКР ЗНТУ на Форумі «Молодіжний погляд»

Студенти ЗКР ЗНТУ на Форумі «Молодіжний погляд»
Опубліковано: 18:10 17.10.2017

12 жовтня 2017 року  студенти груп КС16-1, ТК15-1, КС14-1, ПМ14-1 взяли участь в роботі Форуму активної молоді «Молодіжний погляд», який був спрямований на виявлення потреб молоді міста Запоріжжя шляхом висловлення своїх ідей. Організаторами виступили Запорізька молодіжна міська рада та Департамент спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради.

Захід зібрав понад чотириста учасників - студентів коледжів, університетів та молодь, яка працює на підприємствах міста.

Форум відкрили пленарним засіданням, після якого кожний учасник обрав для себе секцію за одним з п’яти направлень: молодіжна інфраструктура, працевлаштування та профорієнтація, патріотичне виховання, освіта, культура та дозвілля.

Студенти мали можливість спробувати себе у реалізації та презентації власних ідей. З учасниками форуму працювали експерти - представники профільних департаментів.

Студентство ЗКР ЗНТУ активно долучилось до програми дня. Наприклад, секція «Молодіжна інфраструктура».

Найактивнішими учасниками виявилися саме наші студенти: Глущенко Віталій, Кіщак Олександр, Припутнєв Михайло, Дєєв Михайло, Романько Денис, що презентували свої проекти  стосовно створення молодіжних просторів у місті Запоріжжя.

Представники студентського самоврядування ЗКР ЗНТУ домовились з  головою Запорізької молодіжної міської ради Сергієм Ільченко про зустріч з активною молоддю коледжу для обговорення запропонованих проектів та втілення їх в життя. В найближчий час чекайте повідомлення!

Секція «Патріотичне виховання молоді». Експерти — військові. Було обговорено та проаналізовано питання про внесок молодих громадян у становлення української державності, новітні тенденції та ефективні форми реалізації державної молодіжної політики. Серед активних учасників -  студентка групи КС16-1 Науменко Тетяна, яка дала інтерв’ю телеканалу Z. Каже, форум дав можливість кожному учаснику розповісти про свої проблеми. Сподівається, що організатори не тільки почують те, що їх хвилює, а й вирішать їхні проблеми. Спікери підтримали Тетяну: молодь — це майбутнє України. Тому їхні думки та пропозиції будуть враховані під час реформ та планування розвитку міста. Від експертів Тетяна отримала запрошення на конференцію.

Молодіжний форум тривав цілий день. Організатори кажуть: почули кожного учасника. Усі найкращі ідеї та пропозиції використають для формування молодіжної політики у Запоріжжі. Заручились, що залучатимуть активну молодь для проведення різних заходів міста.

Студенти нашого коледжу в черговий раз показали наочний приклад громадської активності. Молодь стомилася чекати змін і все частіше бере ініціативу у власні руки. Зараз майбутнє України передбачити дуже складно. Однак хотілося б все-таки вірити в краще. Пройшовши через всі складності, цілком ймовірно, що молодь зможе зрозуміти і усвідомити, наскільки важливо розвивати власну державу, займатися суспільно корисними справами і заняттями, а не тільки думати особисто про себе. Саме з цього і може з’явитися процвітання в майбутньому. Правда, далеко не факт, що це відбудеться скоро.

Фотозйомка: студентка групи КС16-1 Сенчик Світлана

Класний керівник групи КС16-1 Боровик Ю.А.