Цитата

Навчання ніколи не вичерпує розум.

Леонардо да Вінчі

Студенти групи КС14-1 дізналися «Як достукатися до місцевої влади»

Студенти групи КС14-1 дізналися «Як достукатися до місцевої влади»
Опубліковано: 09:07 08.11.2017

7 листопада 2017 року студенти групи КС14-1 Глущенко Віталій, Романько Денис, Довбиш Дмитро, Тарасов Максим, Церковнюк Аліна, Чернявський Ілля в рамках проекту BE PROFI camp відвідали в  EDISON SPACE coworking  івент  «Як достукатися до місцевої влади».

Звичайно, можна голосити, що влада не працює і кругом зрада, але скарги на кухні вже давно не є ефективними. Набагато корисніше знати механізми і принципи за якими працює місто і поступово домогтися рішення майже будь-якої проблеми. Цього дня для молоді провідниками в світі таємниць доступу до механізмів міської влади стали:

Денис Тарасов - юрист, правозахисник і засновник громадської організації «Запорізька правозахисна ліга «Універсал». Реалізовує такі проекти як "Доступ до правосуддя", "Обізнаність суспільства про судову систему", "Кожен голос важливий" та інші.

Олексій Добряков - активіст, співзасновник громадської організацій "Свідоме місто" і "Запоріжжя велосипедне". Займається адвокацією розвитку велосипедного та громадського транспорту міста і проектами вдосконалення громадських просторів.

Під час зустрічі учасники дізналися:

  • яка різниця між міськрадою, виконкомом, департаментом;
  • з чого ж складається мерія;
  • до кого бігти, до кого податися;
  • хто такі депутати міськради і як вони можуть вам допомогти;
  • на що витрачається депутатський фонд;
  • як написати інформаційний запит і домогтися справедливості.

Зрозуміло, це далеко не повний арсенал, але він дає уявлення про те, яку кількість цінної інформації студенти здобули. Що сказати - щоб змінити щось, варто почати із себе. Досконалості, може, й не досягнемо, але зрушення будуть, що вже добре. Головне — не стояти на місці, звертати увагу на суттєве й створювати особисте уявлення.

Своїми враженнями поділився й голова студентського самоврядування відділення Глущенко Віталій: «Хочу подякувати EDISON SPACE coworking за надання можливості набувати досвіду. Не знаю, що в майбутньому зможу зробити, але за надану можливість прагну віддячити хоча б словом. Не хочу говорити багато. Що робить людину, особистість і професіонала? Вчинки! Тож треба менше розмовляти, а діяти».

Сподіваємося, що отримана інформація дасть можливість нашим студентам краще відстоювати свої права. Сьогодні їм вдалося підкорити нову «сходинку» й зрозуміти, що вони можуть набагато більше.

викладач-методист Боровик Ю.А.