Цитата

Світ ловив мене, та не спіймав

Григорій Сковорода

«Платформа «Labster»: використання віртуальних симуляцій у навчанні»

Опубліковано: 11:10 08.12.2022

02 грудня 2022 року голова циклової комісії Слободяник О.О., викладач спеціальних дисциплін Боровик Ю.А. та завідувач лабораторії «Кластер моделювання 3D-science» Запісочний А.М. долучилися до участі у вебінарі «Платформа «Labster»: використання віртуальних симуляцій у навчанні»,  який був організований МОН України та платформою Labster,

Головна мета проєкту – забезпечення доступу до якісного дистанційного та змішаного навчання на платформі «Labster», що надає доступ до своїх інтерактивних курсів для всіх шкіл, коледжів та університетів України.

Унікальна пропозиція платформи «Labster» дозволить студентам навчатися, використовуючи визнані у світі віртуальні наукові симуляції. Викладачі можуть знайти корисні для їхніх дисциплін інтерактивні симуляції серед 300 доступних та ефективно впровадити їх у навчальний процес, зробити його цікавішим та ефективнішим. Кожен симулятор є повноцінним віртуальним комплексом з відео-інструкцією, теоретичними відомостями та інтерактивними вправами, що виконуються у 3D-середовищі сучасних віртуальних лабораторій.

Окрім надання доступу до свого каталогу симуляцій, платформа «Labster» також надасть послуги з професійного розвитку та технічну підтримку для всіх викладачів і студентів з видачею відповідних сертифікатів.

Наразі це надзвичайно актуально, зважаючи на усі виклики воєнного часу та враховуючи високу частку занять, які проводяться у змішаному та онлайн-форматі.

Результати, отримані від вебінару, в перспективі уможливлять упровадження профільних апдейтів у сфері фахової передвищої освіти загалом, та ІТ-освіти у ВСП «Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» окремо.

 Головний сайт: https://www.labster.com/

Як працювати з Labster? https://www.youtube.com/watch?v=r6rQ84SQPWs&t=1s

Боровик Ю.А., викладач-методист; Запісочний А.М., завідувач лабораторії "Кластер моделювання 3D Science"