Цитата

Я завжди мріяв про те, щоб моїм комп'ютером можна було користуватися так само легко, як телефоном; моя мрія збулася: я вже не можу розібратися, як користуватися моїм телефоном.

Bjarne Stroustrup

Навчальна екскурсія на АТ «Мотор Січ»

Навчальна екскурсія на АТ «Мотор Січ»
Опубліковано: 10:49 07.12.2018

5 грудня 2018року в групі КС15-1 навчальні заняття з дисциплін «Технічні засоби РТС» та «Програмне забезпечення РТС» пройшли на базі АТ «Мотор Січ». Протягом чотирьох годин студенти відвідали чотири цеха. Своє ознайомлення з виробничими потужностями підприємства студенти розпочали з механічного цеху №40.

Мотор Січ

АТ «Мотор Січ» своїми силами виготовляє нове обладнання із застосуванням сучасних систем ЧПУ, модернізує обладнання із заміною системи ЧПУ, приводів, двигунів та вимірювальної системи.

Мотор Січ

Студенти цікавилися різними аспектами організації виробництва: системою планування виробничого процесу, станом оновлення технічного та інструментального оснащення механічного цеху, системою мотивації працівників, системою замовлення матеріалів для виготовлення деталей двигунів, процесами автоматизації виробництва тощо. 

Мотор Січ

Наступний етап - механічний цех №40, де студенти пізнавали устрій та принцип дії сучасних верстатів з ЧПУ:

Мотор Січ

Необхідно зауважити, що, не зважаючи на складні соціально-економічні та політичні обставини сьогодення, підприємство демонструє досягнення високих техніко-економічних показників. В цьому ми переконалися в складальному  цеху №31, де студенти оглянули сучасні авіадвигуни. З основними видами двигунів, які випускаються на підприємстві, студентів ознайомив заступник начальника з технічної частини Дудченко Сергій Анатолійович.
Студенти мали змогу на власні очі побачити весь кропіткий та надскладний завершальний процес будови авіадвигуна, поспілкуватися зі спеціалістами цього цеху і відчути на скільки це велична подія – створення авіадвигуна. Студенти були вражені масштабами виробничих потужностей та надзвичайно високим рівнем складності процесу виробництва авіадвигунів.

Мотор Січ

Завершальним етапом цього насиченого інформацією дня для студентів  став випробувальний цех №39. За минулі роки тут було введено в експлуатацію цілий ряд нових стендів, і сьогодні робота по вдосконаленню цього обладнання триває. 

Мотор Січ

Підсумовуючи отримані інформацію та враження,  підкреслюємо  важливість знайомства молодих спеціалістів з кращими практиками організації виробничих процесів, які створюють основу вітчизняного промислового потенціалу.
Метою проведення даного заходу є надання роботодавцю можливості презентувати власне підприємство, показати соціальне забезпечення працівників та робочі місця, представлені на підприємстві, орієнтувати молодь на вибір майбутньої професії. 


 

Боровик Ю.А., викладач-методист