Цитата

Навчання ніколи не вичерпує розум.

Леонардо да Вінчі

Лекція від "Zero Waste"

Лекція від "Zero Waste"
Опубліковано: 13:10 13.03.2018

Останніми роками в Україні надзвичайно актуальним є питання збереження екологічного середовища. На різних рівнях говорять про те, що потрібно сортувати відходи, мінімізувати сміття, використовувати вторинну сировину та рятувати планету. З 1-го січня 2018 року набув чинності пункт “і” ст. 32 Закону України “Про відходи”, що передбачає заборону захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів. Цей документ має сприяти роздільному збору відходів.

Щодо цієї проблеми 4 березня на запрошення EDISON SPACE coworking  студенти коледжу відвідали лекцію «Викидати не можна розділити» від представників "Zero Waste". Це проект для тих, хто живе в Запоріжжі і хоче сортувати сміття, але не знає, як почати і куди його здати.

Лекція від "Zero Waste"

Спікер лекції Геннадій Дубов, директор екотехнологічної компанії «Граник», поділився зі студентами головними правилами, помилками й лайфхаками.  Говорили про те:

  • для чого взагалі потрібно розділяти відходи?
  • що відбувається з нашим сміттям «після бака»?
  • на які фракції потрібно сортувати відходи?
  • чи варто компостувати органічні відходи?
  • куди подіти стару техніку й меблі, будівельне сміття та улюблену новорічну ялинку?
  • чому шведські заводи купують сміття, а в Німеччині сортують роботи?

Лекція від "Zero Waste"

Своїми враженнями поділилася студентка група КС16-1 Чернуцька Єлизавета: «Я вважаю, що відповідальність за екологію нашого міста несе не тільки міський голова, виконавча влада, депутати, комунальні служби, а і кожен громадянин. Якщо всі ми не стоятимемо осторонь проблеми охорони екології міста, то і станемо жити здоровіше і краще».

Лекція від "Zero Waste"

«Сортуючи сміття, ми захищаємо екосистему від негативного впливу сміттєвих звалищ, сприяємо створенню чистоти навколо себе, дбайливо відносимся до природи. Для благородної справи треба всього лиш навчитись сортувати сміття!», - підтримала свою подругу студентка групи ОТ16-1 Кайола Юлія.

Лекція від "Zero Waste"

Класний керівник групи КС16-1 Боровик Ю.А.