Цитата

Мене два рази питали [члени Парламенту]: «Скажіть на милість, містер Беббідж, що трапиться, якщо ви введете в машину невірні цифри? Чи зможемо ми отримати правильну відповідь?» Я не можу собі навіть уявити, яка плутанина в голові може привести до подібного питання?

Harles Babbage

Гастролі акторів Форум-театру Запорізького коледжу радіолектроніки

Гастролі акторів Форум-театру ЗКР
Опубліковано: 09:05 15.05.2018

29  березня 2018 р. у 72 гімназії відбувся показ вистави Форум-театру під назвою «Аля». Акторами були студенти нашого коледжу: Ніколь Рісто (КСМ-16), Михайло Припутнєв (КС-16), Наталя Матвієнко (ПМ-14), Данило Юдін (ОТ-16) та Олександр Великодний (співробітник коледжу). Активну допомогу в організації вистави надавали: Дмитро Сорочинський (ПМ-17), Єгор Миронов та Анна Дзюба (КС-16). 

Теми, які розглядалися в спектаклі є актуальними у зв'язку з ситуацією, яка розгортається на сьогоднішній день в Україні. Теми інтеграції внутрішньо переміщених осіб в соціум, розлучення сімейної пари і взаємини між підлітками.

Глядачі активно обговорювали конфлікти персонажів і пропонували свої стратегії поведінки, моделювали ситуації і виходили на заміну.

Гастролі акторів Форум-театру ЗКР

Гастролі акторів Форум-театру ЗКР

Також, на запрошення Ірини Юрченко - випускниці тренінгу "Структура і техніка проведення Форум-театру", наша група  вирушила на показ вистави 24 квітня в 25 гімназію.

Ірина давно мріяла створити у себе в навчальному закладі Форум-театр. І коли вона поділилася своїми ідеями з учнями, старшокласники її підтримали. Але, що таке Форум-театр вони не знають і попросили показати спектакль. Організатор Форум-театру, Катерина Ракитянська, яка вже має досвід проведення Форум-театру, із задоволенням відгукнулася на прохання одногрупниці.

Показ почався з розігріву аудиторії. На спектакль прийшла молода директор гімназії. Після показу вона зізналася джокеру Ларисі Головко, що не очікувала від своїх учнів такої активності і теж підтримала ідею створення Форум-театру у себе в навчальному закладі.

Юні актори і учні глядачі, не тільки встигли проаналізувати проблеми героїв вистави і промоделювати виходи з конфліктів, а й обмінятися контактами, подружитися.

Тепер уже майбутні актори Ірини Юрченко пообіцяли прийти зі своїм першим показом в гості до студентів коледжу радіоелектроніки.

Гастролі акторів Форум-театру ЗКР Гастролі акторів Форум-театру ЗКР
Гастролі акторів Форум-театру ЗКР Гастролі акторів Форум-театру ЗКР

6 травня 2018р. в Обласній науковій бібліотеці відбувся показ прем'єри вистави "Ваня". В основу встави покладені теми кохання, зради, справжньої дружби і патріотизму. В основу сюжету покладена реальна історія. Глядачі активно приймали участь у форумі, пробували себе у ролі акторів, намагались знайти варіанти виходів із конфліктів для поліпшення ситуацій.

Гастролі акторів Форум-театру ЗКР Гастролі акторів Форум-театру ЗКР

 

Практичний психолог К.В. Ракитянська