Цитата

Є всього два типи мов програмування: ті, на які люди весь час лаються, і ті, які ніхто не використовує

Bjarne Stroustrup

Екскурсія групи КС15-1 на ПАТ «Запоріжсталь»

ПАТ «Запоріжсталь»
Опубліковано: 08:40 15.11.2018

Навчання у коледжі  має свої переваги щодо отримання освіти, яка базується не тільки на рівні викладання, а й на можливості проходження занять на підприємствах. 14 листопада 2018 року за ініціативою викладача Боровик Ю.А. в рамках вивчення дисципліни «Технічні засоби робототехнічних систем» в групі КС15-1 була організована навчальна екскурсія на ПАТ «Запоріжсталь» з метою вивчення  автоматизованих та комп’ютерно-інтегрованих систем підприємства.

ПАТ «Запоріжсталь»

16 листопада комбінат відзначає своє 85-річчя. Сьогодення: «Запоріжсталь» є одним з провідних підприємств в металургійній галузі України і є частиною великої гірничо-металургійної компанії Метінвест. Комбінат входить до рейтингу 80 найкращих підприємств світу. Він постачає продукцію більш ніж у 50 країн світу. Трудовий колектив комбінату, який є давнім партнером та другом нашого навчального закладу, є взірцем для нас, як символ успішного та системного приватного бізнесу в нелегких сучасних умовах. Екскурсія на такий потужний металургійний гігант дає можливість нашим студентам значно розширити свій світогляд, ознайомитись із сучасною металургією, структурою підприємства та технологією виробництва.

ПАТ «Запоріжсталь»Безпечну та комфортну подорож нам забезпечив досвідчений водій автобуса Плахотнюк Анатолій Миколайович.

ПАТ «Запоріжсталь»З вимогами техніки безпеки на підприємстві студентів ознайомили інженери з підготовки кадрів Черняк Сергій та Івченко Олексій.

Про структуру підприємства студентам розповів головний диспетчер комбіната Петренко Артур Миколайович.

ПАТ «Запоріжсталь»Центральна диспетчерська – це своєрідний мозок Запоріжсталі. Завдяки сучасній системі контролю студенти стали свідками безперервних виробничих та технологічних процесів на заводі.

ПАТ «Запоріжсталь»

Після цього студенти побували у цехах комбінату, спостерігали захоплюючі металургійні процеси, зустрічалися з ведучими спеціалістами «Запоріжсталі». Екскурсія відбулася в мартенівському та листопрокатному цехах. 

Інженер-технолог відділу зі сталеплавильного переділу технічного управління Марков Клим в робочій обстановці ознайомив студентів з устаткуванням, організацією і режимом праці в мартенівському цеху, із складною технологією виплавки.

ПАТ «Запоріжсталь»

ПАТ «Запоріжсталь»

ПАТ «Запоріжсталь»

ПАТ «Запоріжсталь»

Особливі емоції викликав процес плавки металу, за яким спостерігали з особливою увагою.

ПАТ «Запоріжсталь»

ПАТ «Запоріжсталь»

В цеху холодної прокатки №1 студенти побачили виробничу ділянку європейського рівня. Це лінія соляно-кислотного травлення. Введення її в експлуатацію в 2014 році дозволило повністю припинити шкідливі стоки в Дніпро.

ПАТ «Запоріжсталь»

Студенти мали можливість поставити свої питання ведучому інженеру-технологу Мержинській Олені. Учасники екскурсії отримали вичерпні компетентні відповіді фахівця, яка із відвертим захопленням розповіла про роботу та виробничі процеси ЦХП №1.

ПАТ «Запоріжсталь»

По закінченню екскурсії, несподівано для нас, попрощався з групою старожил заводоуправління – кумедний пес. До нових зустрічей!

Висловлюємо щиру подяку спеціалістам ПАТ «Запоріжсталь» за змістовно проведену екскурсію. Бажаємо процвітання, подальших успіхів комбінату та його працівникам.

 

Боровик Ю.А., викладач-методист