Цитата

Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову

Ліна Костенко

День охорони праці 2023

Опубліковано: 07:53 27.04.2023

Проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам′яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими трудящими в 1989 році, в пам′ять про тих хто загинув на підприємстві.

В Україні цей день отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу президента України №685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

Щороку Міністерство охорони праці визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці.

Девіз 2023 – «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі»».

У червні 2022 року Міжнародна конференція праці визнала (ILC) та оголосила основними конвенції № 155 — про безпеку та гігієну праці та № 187 — про сприяння охороні праці.

У результаті цього рішення всі держави — члени Міжнародної організації праці, навіть якщо вони не ратифікували ці конвенції, мають зобов’язання поважати, заохочувати та реалізовувати принципи, які є предметом цих документів і стосуються основних прав працівників.

У МОП підкреслюють, що наявність надійної системи охорони праці, що включає конструктивну участь урядів, роботодавців, працівників, суб’єктів охорони здоров’я та всіх відповідних сторін на національному рівні та рівні підприємств, має вирішальне значення для захисту умов праці та забезпечення безпеки і здоров’я працівників.

Керівництво ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» та відділ охорони праці  постійно проводить контроль за станом охорони праці коледжу, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, пожежної та електробезпеки, інформаційно-роз′яснювальні роботи щодо безпеки праці на робочих місцях, алгоритм дій при виникненні надзвичайних ситуації, періодичні інструктажі з працівниками структурних підрозділів.

ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» долучається  до привітань всіх із Днем охорони праці! В цей важкий час для нашої країни, ми продовжуємо надавати знання нашим студентам та робимо все можливе задля забезпечення безпечних умов праці та збереження здоров′я наших співробітників.

Бажаємо всім миру, здоров′я та безпеки на робочу місці!

Катерина Дубина, інженер з охорони праці