Цитата

Балаканина нічого не вартa. Покажіть мені код.

Linus Torvalds

ПРОЕКТ MECHATRONIC GUYS

Запорізький коледж радіоелектроніки ЗНТУ
Опубліковано: 16:31 28.09.2016

На першому засіданні 12 вересня студенти говорили про сучасний ринок праці та вимоги до молодих спеціалістів в сфері ІТ.

Учасники мали змогу висловити власну думку з питань дискусії, дізнатись багато корисного та цікавого щодо напрямів особистісного розвитку молоді в сучасних умовах, дізнатись думку інших з актуальних питань засідання.

2

 Як зазначили у вступній доповіді щорічно фахівці різних країн світу складають прогнози щодо ситуації на ринку праці. Особливо популярними залишаються IT-професії, при цьому з'явилися нові акценти на спеціалізацію і рівень підготовки. На що варто звернути увагу тим, хто розпочинає свій трудовий шлях?

3

Найбільш затребуваними є фахівці з інформаційних технологій. Профіль робіт тут досить широкий: від розробки мобільних додатків і сервісів до розробки та забезпечення діяльності веб-сайтів.   

       4

Далі в IT- сфері в списку затребуваних значяться фахівці з управління проектами, або project - менеджери. Професійних фахівців з веб -проектів досить мало, а якщо врахувати, що напрямів цієї професії безліч (від банківської сфери і торгівлі до освіти та медицини), перспективи кар'єрного зростання просто необмежені.

    5

У сфері інформаційних технологій серед затребуваних можна виділити і фахівців з технічної підтримки комп'ютерних мереж. Чим крупніші компанії, тим більше з'являється завдань з підтримання безперебійної роботи мережі і техніки.

Не менш актуальними залишаються і спеціалісти по digital-безпеці, або по захисту інформації в інтернеті. Такі фахівці бажані в компаніях, які піклуються про збереження своїх інформаційних даних.

            6

Студенти звернули увагу на те, що жорстка конкуренція на ринку праці вимагає наявності високої кваліфікації, комунікабельності, творчого підходу до роботи, вміння мислити нестандартно та приймати самостійно управлінські рішення, а також продуктивності праці - те, що зараз роботодавці називають оптимізацією робочого процесу.

7

 

Випускників коледжу цінують за рівень підготовки, але шлях до професіоналізму довгий. Коледж – це лише перший етап на шляху оволодіння професійною майстерністю.

8

Студенти обговорили можливі варіанти подальшого навчання:

самоосвіта – це найпотужніший інструмент, яким кожен повинен користуватися найбільше протягом усього свого життя. Єдиний нюанс – він надзвичайно важкий як єдиний інструмент на самому старті. Зазвичай треба шукати додаткових інструментів навчання, коли ти лише починаєш свій трудовий  шлях;

9

університет – хороший варіант. Мінуси – аж 5 років, і все одно без першого найважливішого інструменту Самоосвіти – не дієвий на жаль;

10        

знайти Ментора – знайти людину, яка буде тебе скеровувати у правильному напрямку, давати задачі, перевіряти. Цей інструмент тісно працює із Самоосвітою. Власне велике бажання + напрямок і порада від Ментора = працюють чудово! Мінус – все ж таки важкувато на старті, і забирає мабуть більше часу, ніж наступний інструмент;

11

спеціалізовані практичні курси – це дуже хороший інструмент для початку, так само як і Університет, але тут є більший акцент на швидкість навчання, кінцевий результат. Самоосвіта тут звичайно також необхідна.

Підводячи підсумки, студенти прийшли до висновку: залежно від своїх вподобань, характеру, сили бажання потрібно обирати і пробувати вище перечисленні методи. Варто навіть спробувати різні, щоб зрозуміти який краще працює для тебе. Ціль у всіх одна – навчитись і отримати роботу. Чи не так?

12

Дискусійний клуб — це можливість навчитися грамотно говорити та вміло вести дискусію, набути впевненості у собі, визначити власні пріоритети в особистісному та професійному розвитку. Такі заходи є дуже важливими і необхідними для виховання успішної молоді — майбутнього нашої країни.

 

Викладач-методист Боровик Ю.А.