Цитата

Балаканина нічого не вартa. Покажіть мені код.

Linus Torvalds

Тренінг «Критичне мислення»

Критичне мислення
Опубліковано: 20:59 07.02.2017

Товариство Червоного Хреста України  розпочало молодіжний проект "Мобілізація громад з метою запобігання конфліктів та задля сприяння соціальної згуртованості в Україні" за підтримки Данського Червоного Хреста, головною метою якого  є мобілізація громад, які постраждали від конфлікту; залучення їх до діалогу і активної громадської позиції; пропаганда толерантності;  сприяння соціальній згуртованості.

В рамках даного проекту 4 лютого 2017 року  студенти коледжу були запрошені КУ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР на тренінг «Критичне мислення». Мету, цілі та напрямки заходу висвітлила регіональний координатор проекту в Запорізькій області Юлія Олефіренко.

Протягом презентації було представлено календарне тематичне  планування на 2017 рік освітніх тренінгів від волонтерів Товариства Червоного Хреста зі студентами вищих навчальних закладів м. Запоріжжя, в яких буде розглянуто основи міжкультурного діалогу, недопущення дискримінації, гендерної рівності, соціальної інтеграції, запобігання насильству та інше.

Основою цього проекту є підвищення ролі громадського суспільства в процесах місцевого розвитку та попередження конфліктів в Україні. Юлія надихнула майбутніх волонтерів своїм вмінням застосовувати "ненасильницьке спілкування".
Зазвичай щоденно ми не зважаємо уваги на те, як почуває себе людина, спілкуючись з нами, але зміни починаються з кожного з нас!

Суть тренінгу полягала у розвитку особистісних та міжособистісних навичок, таких як критичне мислення, відмова від упереджень та негативної оцінки, забезпечення поваги і рівності. Молоді, активні учасники були дуже позитивними, тому час тренінгу минув непомітно. Своїми враженнями поділилися й студенти групи     КС16-1 Чернуцька Єлизавета та Акопян Дмитро:

«Захід виявився не тільки пізнавальним, а й дуже позитивним. Були порушені питання з тем "Активне слухання", "Критичне мислення", "Внутрішня гармонія", "Ненасильницьке спілкування", "Гендерна рівність", а також різні цікаві питання на загальні теми. Проект допоможе в майбутньому використовувати придбані знання у волонтерській роботі.»

Класний керівник групи КС16-1 Боровик Ю.А.