Цитата

Той, хто по-справжньому любить свою Батьківщину, з усякого погляду справжня людина.

В. Сухомлинський

Студенти групи КС16-1 в Обласній універсальній науковій бібліотеці

Студенти групи КС16-1 в Обласній універсальній науковій бібліотеці
Опубліковано: 11:57 23.10.2017

20 жовтня 2017 року студенти групи КС16-1 побували на ознайомлюючій екскурсії в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці. Більшість відвідували цю бібліотеку вперше.

Сьогодні, в епоху загальної доступності Інтернету (де можна легко знайти більшість інформації, не витрачаючи часу на пошук потрібної книги в залах каталогів і очікування замовлення), студентство все менше звертається до послуг бібліотеки. Тож перед бібліотеками сьогодні стоїть задача: йти в ногу з часом і пропонувати нові можливості для відвідувачів. Зараз усе більшої популярності набуває ідея формування бібліотеки як публічного простору, що має на меті організацію різноманітних дискусій, проведення зустрічей із цікавими людьми тощо.

Перспективи свого розвитку колектив бібліотеки також бачить у розширенні упровадження новітніх технологій, у подальшій інтеграції своїх ресурсів до світового інформаційного простору. Не остання роль в цьому відводиться молодим спеціалістам закладу.

З цього приводу в рамках проведеного заходу для студентів групи КС16 -1 була організована зустріч зі спеціалістом відділу автоматизації, відеоблогером сайта ЗОУНБ Ярославом Дроздовим. Проте окрім цього, він також є музикантом, поціновувачем книг та знавцем історії рок-музики (про все це дізналася лише за дві години спілкування). Тож як він потрапив у ракурс об’єктива, які його прагнення,    – про все це дізналися студенти під час зустрічі.

Ярослав виявився освіченою людиною, цікавим  та виваженим співрозмовником з особливим шармом та  харизмою. В легкій, невимушеній манері спікер розповів студентам про історію розвитку рок-музики. Мабуть, самий великий і різноманітний напрямок музики. Від легкого до дуже важкого. Часом від неможливо звучного до мелодійного.

Під час розмови згадали  такі популярні групи,  як The Rolling Stones, Beatles, Black Sabbath, Led Zeppelin, Pink Floyd,  The Yardbirds, Deep Purple,  Queen, Kiss. Обговорили творчість рок-музикантів: Мік Джаггер і Кіт Річардс, Пол Маккартні і Рінго Старр, Боб Ділан, Оззі Осборн і Тоні Айоммі, Джиммі Пейдж, Роберт Плант і Джон Пол Джонс, Девід Гілмор і Роджер Вотерс, Джефф Бек і Ерік Клептон, Ангус Янг, Кліфф Вільямс і Браян Джонсон.

В кінці заходу всі бажаючі змогли особисто поспілкуватись з Ярославом, отримати поради та задати питання.

Студенти виявили зацікавленість та увагу до цього заходу, адже бібліотека не зважаючи на сучасний інформаційний простір є цікавим інформаційним та культурним освітнім закладом.

класний керівник групи КС 16-1 Ю.А.Боровик