Цитата

Не потрібно сильно побоюватися смерті. Потрібно боятися марного життя.

Б. Брехт

Презентація субгрантового проекту «Я тебе чую»

Презентація субгрантового проекту «Я тебе чую»
Опубліковано: 22:07 16.04.2017

11 квітня 2017 року в приміщенні Комунального закладу «Обласна бібліотека для юнацтва» ЗОР пройшла прес-конференція по субгрантовому проекту «Я тебе чую».

Даний проект реалізується в рамкам міжнародного проекту «Подолаємо наслідки війни разом, за підтримки DRA, ГО «Країна вільних людей», МЗС Німеччини.

Метою проекту є зменшення кількості соціальних конфліктів на території Запорізької області шляхом проведення заходів для учасників АТО та тимчасово переміщеного населення з використанням форум-театру.

В презентації взяли участь:

  • автор проекту, представник Громадської  організації «Комунікаційний центр «Долоні», співробітник КЗ «Обласна бібліотека для юнацтва» ЗОР Лариса Григорівна Головко;

партнери:

  • КЗ «Обласна бібліотека для юнацтва», безпосередньо завідуюча  бібліотекою Пісанець В.В.;
  • Запорізький коледж радіоелектроніки ЗНТУ, методист Клименко Г.В.;
  • Запорізький металургійний коледж ЗДІА, методист Тютюнник Л.М.

Пісанець В.В. акцентувала увагу на актуальності реалізації даного проекту в нашій країні, в нашому місті, сьогодні і пояснила чим він зацікавив співробітників бібліотеки: «Проект цікавий тим, що він дає зрозуміти, як можна вирішити внутрішні негаразди в сім’ї, розрішити особисті проблеми, взагалі зрозуміти, що із кожної, навіть складної ситуації, завжди є вихід!».

Головко Л.Г. детально розповіла про методику, яка використана в проекті: «Метод форум-театру – це групова форма роботи, метою якої є вирішення проблем різного характеру. Цей метод почали використовувати ще в 60-х роках ХХ століття. Але сьогодні він набуває достатньо великої значимості і актуальності, так як може бути мобільним і пристосуватися до будь-якої ситуації в залежності від мети, задач ведучого і звичайно аудиторії для якої призначений. Форум-театр – це невелика постановка в основі якої лежить проблема і необхідно знайти шляхи її вирішення. У форум-театрі є поняття Джокера або Модератора. Він не приймає участі у постановці, а являється спостерігачем, який слідкує за розвитком подій, спілкується як з акторами так і з глядачами. В даному методі важливим є те, що глядачі не просто переглядають сценку, а і являються безпосередніми її учасниками. Завдяки методу глядач має змогу зупинити дію і запропонувати зіграти самому роль, вже зі змінами і своїм баченням вирішення проблеми. Дія може повторюватися декілька разів, це дає змогу досягти максимально позитивного вирішення складної життєвої ситуації або як ми кажемо "побачити світло в кінці тунелю". На сьогодні, для всіх створених театральних труп, складений графік репетицій і поїздок в межах Запорізької області. Маю сподівання, що цей проект не тільки дасть можливість досягти основної мети, а і надасть можливість навчити нових Джокерів».

Клименкго Г.В. зауважила: "Для студентів Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ це не тільки участь у Соціальному проекті, можливість творити добро, допомагаючи співвітчизникам, а також можливість самореалізації і самоствердження як особистості. Адже добре, коли людина отримує максимум задоволення від того, що вона робить, відповідно реалізуючи добру справу мотивує сама себе. Сподіваємося, що цей проект принесе багато цікавих знайомств, позитивних емоцій і додасть нашій країні впевненості, що в ній живуть справжні патріоти, яким не байдуже до переживань один одного".

Тютюнник Л.М. подякувала Громадській  організації «Комунікаційний центр «Долоні» за можливість участі у проекті та акцентувала увагу на важливості та зацікавленості студентів коледжу в цьому проекті.

Крім того, випускник Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ 2016 року, наразі співробітник коледжу і актор трупи, надав інтерв’ю телеканалу Запоріжжя, наголосивши про гарну, добру справу, яка дає можливість приносити радість в сім’ї наших земляків.

Також у прес-конференції взяли участь:

  • студенти-актори труп Запорізького металургійного коледжу ЗДІА і Запорізького коледжу радіоелектроніки ЗНТУ;
  • журналісти;
  • телеканал Запоріжжя.

Всім, учасникам проекту ми бажаємо натхнення в роботі. Сподіваємося, що цей проект дасть можливість не тільки допомогти суспільству у вирішення життєвих проблем, а і надихне авторів творити ще багато цікавого і позитивного.

викладач Г.В. Клименко