Цитата

Інколи легше дев'ятьох з десятьох вбити, аніж тих дев'ятьох асемблеру навчити

Засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області

Засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області
Опубліковано: 13:41 27.08.2020

26 серпня на базі Запорізького коледжу радіоелектроніки  Національного університету «Запорізька політехніка» пройшло засідання ради директорів фахових коледжів Запорізької області. На засіданні був присутній тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Захарчук Віктор Михайлович.

На порядок денний були винесені актуальні на даний час питання:

  1. Підсумки роботи ради директорів та методичних об’єднань в 2019-2020 навчальному році.
  2. Про підготовку закладів фахової передвищої освіти Запорізької області до нового навчального року в умовах пандемії.

      Засідання відбулося в теплій та дружній атмосфері. Голова ради директорів Баршай Ольга Костянтинівна, узагальнила підсумки роботи ради директорів, на засіданнях яких обов’язково розглядалися питання, що стосуються виконання навчальними закладами області Указів Президента України, Постанов Кабінету Міністрів, нормативних документів Міністерства освіти і науки, актуальні питання освітянської діяльності сьогодення.

   У своєму виступі Ольга Костянтинівна підвела підсумки роботи методичних об’єднань у 2019-2020 навчальному році.  Силами коледжів Запорізької області продовжили роботу  3 методичні, а також було створено 5 нових методичних об’єднань. Було проведено 11 засідань методичних об’єднань, на яких обговорювались актульні питання удосконалення освітнього процесу в коледжах.

       По другому питанню порядку денного засідання, враховуючи важливість роботи коледжів в умовах пандемії були обговорені питання організації освітнього процесу в коледжах у 2020-2021 навчальному році, відповідно до освітнього законодавства, з урахуванням вимог та обмежень, обумовлених карантином та посиленими  протиепідемічними заходами у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, запровадивши гнучку структуру навчального року та графік навчальних занять.

   На засідання була запрошена представник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Крупська Ольга Валентинівна, яка зазначила важливі вимоги до виконання Рекомендацій керівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти.

        В своєму виступі по другому питанню Баршай Ольга Костянтинівна зазначила основні обов’язки керівника закладу освіти, педагогічних працівників, інших працівників закладу освіти (технічний персонал) для забезпечення освітнього процесу у 2020-2021 навчальному році з урахуванням дотримання всіх вимог та обмежень, обумовлених карантином та посиленимипротиепідемічними заходами у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

     Засідання пройшло в дружній робочій обстановці, було цікавим і продуктивним, всі учасники мали смогу поділитись своїми думками і пропозиціями.

     Хочеться наголосити на тому, що Рада директорів фахових коледжів Запорізької області робить вагомий внесок в освіту нашого регіону, аджезустрічі на засіданнях та колегіальне вирішення актуальних питань, є більш результативними при обговоренніметодів удосконалення освітнього процесу. Дякую всім директорам хто зміг приїхати і робить це постійно, а також окремо хочеться подякувати голові ради директорів Баршай Ользі Костянтинівні за її гостинність.

Великодна О.В., заступник директора з НВР