Цитата

О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну!

В.Сосюра

Workshop «RE:START. ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ»

Workshop
Опубліковано: 11:40 04.05.2017

26 квітня 2017 року в рамках роботи Регіональної науково-практичної конференції

ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації міста Запоріжжя і Запорізької області пройшов workshop «RE:START. ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ», організований колективом випускаючої циклової комісії професійної та практичної підготовки за спеціальностями «Прикладна математика»,  «Обслуговування комп’ютеризованих інтегрованих і робототехнічних систем», «Обслуговування комп'ютерних систем і мереж».

workshop zkr

Роль ведучого воркшопа надали досвідченому, комунікативному викладачу, Слободяник Олені.

workshop zkr

За мету було поставлено донести до студентської молоді пріоритети особистісного розвитку. В наш час так важливо не відставати від швидкого й енергійного способу життя і щодня вчитися чомусь новому, щоб пізнавати світ ще більше, вдосконалюватися і бути корисним суспільству. Але простіше це робити, коли є люди і різні організації, які допоможуть у цьому. Про те, як знайти себе і отримати підтримку, як створювати щось потрібне і важливе і де всім цим можна зайнятися, студенти дізналися під час спілкування із запрошеними спікерами.

workshop zkr

Без музики неможливо уявити жодний захід. Музика об'єднує і з'єднує воєдино. Workshop розпочався композицією «Літати» у виконані репера Самого Юлія. Це музикант, який працює в стилі rap, pop rock, soul, R'n'B,. В своїх піснях виконавець висловлює власне бачення і розуміння світу.

Сьогодні реп популярний як ніколи. Щодня з'являються нові виконавці з новими піснями, представлені різні стилі і звучання. Так у чому ж полягає секрет написання пісень у стилі реп? Яка їх концепція, і як її слід передавати через пісні? На всі ці питання студенти отримали відповіді від Юлія.  

workshop zkr

Далі  своїм власним досвідом поділився Величко Андрій,  керівник компанії Velichko Smart Events, що працює у сфері самоосвіти і розвитку людини. Одним з основних напрямків діяльності є нетворкінг – бізнес знайомства з потенційними клієнтами і партнерами, обмін знаннями та ідеями. Заходи такого формату розвивають бізнес–середовище Запоріжжя, дозволяють заводити нові знайомства з успішними людьми, ділитися досвідом, а також дізнаватися і втілювати в життя нові стратегії розвитку бізнесу. Андрій звернув увагу студентів  на те, що пріоритетом у роботі компанії є передача молодому поколінню знань від професіоналів-практиків, які на власному досвіді пройшли шлях і готові поділитися своїми досягненнями зі студентською молоддю. 

workshop zkr

Вразив студентів виступ Добродія Дмитра, засновника тренінг-центра сучасного мистецтва барменів «Акули Бара», що організовує курси та майстер - класи з навчання молодих фахівців та підвищення кваліфікації діючих працівників у сфері гостинності та системі HoReCa. Зі студентами Дмитро  поділився своїм досвідом створення і ведення бізнесу, розказав про усі нюанси у світі бізнесу, зруйнував стереотипи та відкрив у студентів нові бачення підприємницької діяльності.

workshop zkr

Активно залучилися до обговорення даного питання студенти коледжу радіоелектроніки. Найбільш яскравим та запам’ятовуючим був виступ студентки групи ПМ14-1 Хорольскої Ірини, яка в якості прикладу  розповіла учасникам про сімейний бізнес «Калейдоскоп».

workshop zkr

Жвавий інтерес у аудиторії викликав спікер Микита Щербина – молодий активний громадський діяч Запоріжжя, який знає ціну кожної прожитої хвилини і створює різноманітні проекти для розвитку міста. Основним напрямком діяльності нашого героя можна назвати роботу в команді ««EDISON SPACE», про проекти якої  й дізналися учасники конференції.

workshop zkr

Всі знають, хто такий волонтер і те, що подібна діяльність є добровільною і неоплачуваною. І це так. Але мало хто здогадується, що саме рухає і стоїть за людиною або групою людей, які в будь-яку погоду несуть частинку свого тепла тим, хто її так потребує. Студенти отримали відповіді на ключові питання: «Що саме рухає запорізькими волонтерами?» і «Чому вони роблять це?» від наступного спікера, Вдовцова Юрія,  представника ГО «Запорізький вектор», керівника  волонтерського руху Angels:

workshop zkr

До обговорення даної теми залучилися студенти КВНЗ “Запорізький педагогічний коледж” ЗОР, Запорізького економіко-правничого коледжу ЗНУ, Бердянського економіко-гуманітарного коледжу, ВСП “Бердянський коледж ТДАТУ, Запорізького авіаційного коледжу ім. О.Г. Івченка.

workshop zkr

Як завжди у проведенні заходів нас підтримав комунальний заклад «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради. Провідний фахівець сектору духовно-патріотичного виховання Жойд Оксана представила  фотовиставку «Pray for Ukraine» та «100-річчя української революції» (за участю фіналісток Обласного конкурсу «Я – Українка!» 2016-2017 років).

workshop zkr

workshop zkr

Оксана також розповіла про заходи, які проводить Центр, та запросила учасників воркшопа взяти активну участь у найближчих  акціях.  

workshop zkr

В ході роботи конференції відбувся майстер-клас з патріотичного бодіарту, який провела Прелік Вікторія, завідувач сектору духовно-патріотичного виховання. Вікторія «розмальовувала» усіх бажаючих патріотичною символікою та навчала студентів цьому різновиду декоративно-прикладного мистецтва.

workshop zkr

До уваги учасників була представлена яскрава виставка творчих робіт Уварової Анастасії, тренера з арт-терапії благодійного фонда  «Сантіс». Дівчина у минулому захистила дипломну роботу на тему психологічної реабілітації дітей. Тепер на практиці доводить, що дитину можна повернути до щасливого життя за допомогою пензликів і фарб. Анастасія проводить заняття з  юними переселенцями із зони АТО з 2015 року. 
Це стало можливим завдяки підтримці Угорської Екменічної Служби Допомоги та міжнародної гуманітарної організації ACT-Alliance.

workshop zkr

workshop zkr

Під час проходження заходу учасники мали можливість поспілкуватися за чашечкою ароматної кави та запашного чаю зі смачними солодощами від компанії GRUSHA.

workshop zkr

Резюме. Минулого року, коли ми в рамках конференції провели  баркемп, то вкотре зрозуміли, що безпосереднє  спілкування між собою здатне згенерувати більше цінностей для всіх. Власне цей експеримент й надихнув нашу команду на організацію  воркшопа. Цілком нормально робити щось передусім тому, що це нам особисто приносить задоволення, але у випадку громадських ініціатив йдеться про дещо більше. Така ініціатива твориться разом із суспільством та для суспільства. Це гучні слова, і дехто не любить такої пафосності. Але навіть змінюючи «лише одну вулицю», ми є частиною громадянського суспільства, у якому такі ініціативи потрібні. Отже, мова йде сьогодні про зміни в суспільстві! Про зміни в нашій свідомості!

workshop zkr

Workshop «RE:START. Перезавантаження» організували викладачі Слободяник О.О., Нікітенко А.С., Шевченко О.П., Ялова О.О., Ащеулова Ю.С., Боровик Ю.А., Потапенко В.А., Шеремет Н.В., Лисунов П.О., Бужин Т.М., Реброва О.В., Коваленко Ф.В., Федорова О.В., Хабренко Д.О.

workshop zkr

До підготовки заходу активно долучилися й студенти коледжу. Бут Олена та Попова Валерія (гр.ПМ15-1)  намалювали панно. Студенти групи КС15-1підготували аудиторію, а Шмигаль Сніжана змонтувала відео-запрошення. Звуковий супровід та фотозйомку заходу взяли на себе Слободяник Олександр та Шовкопляс Владислав (гр. ПМ14-1).  Технічну допомогу при підготовці виставок надали Притула  Дмитро та Белоконь В’ячеслав (гр.ТК14-1).

workshop zkr workshop zkr

Щиро дякуємо всім за активну участь  та

висловлюємо надію на успішне продовження нашої співпраці і в майбутньому!

Викладач-методист Боровик Ю.А.