Цитата

О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну!

В.Сосюра

Викладачі ЗКР ЗНТУ на фестивалі інноваційних технологій ITBabyFest 2.0

ITBabyFest 2.0
Опубліковано: 08:16 08.10.2018

6 жовтня 2018 року на запрошення ГО «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» викладачі коледжу Шевченко О.С., Слободяник О.О., Боровик Ю.А., Федорова  О.В. та п’ятирічний Олександр Федоров взяли участь у заході, присвяченому програмуванню та цифровим технологіям – «ITBabyFest». Фестиваль відбувся в рамках ініціативи Meet and Code, яка впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

ITBabyFest 2.0

Мета заходу: допомогти підліткам, молоді та їх батькам ближче познайомитися зі світом інформаційних, цифрових і робототехнологій, продемонструвати можливості такої освіти для учнів 1-12 класів та провести профорієнтаційну  роботу серед старшокласників.

ITBabyFest 2.0

Зі слів Олени Федорової, мами майбутнього першокласника: «Зрозуміти, врахувати, задовольнити потреби дитини – перше й головне завдання батьків. І такі заходи надають допомогу як перетворити малюків з пасивних споживачів технологій на активних творців».

ITBabyFest 2.0

Учасників фестивалю очікували лекції, майстер-класи, практичні заняття, спрямовані на формування знань і навичок, необхідних для успішної самореалізації у сучасному світі, долучення до високотехнологічних інновацій, особистого розвитку в галузі ІТ-технологій.

ITBabyFest 2.0

Жваву зацікавленість у нас викликали презентації Олександри Дощенко, засновника інтерактивного «Музею науки у Фліка», та Анастасії Міщенко, директорки запорізької філії Академії інтернет-технологій «ІМТ».

ITBabyFest 2.0

На фестивалі організатори презентували також новітні технології, що допомагають людям з інвалідністю жити повноцінно та бути частиною суспільства. Зустріч відбулась у форматі «Жива бібліотека». В ролі "живих книг" виступили президентка ГО «Українське жіноцтво» Олена Набокова та член відкритого клубу «Рівні можливості» Артем Ляшенко. Це люди з інвалідністю, які знайшли себе в ІТ-сфері, надають послуги, заробляють гроші і мають можливість реалізувати себе як фахівці. Спілкування пройшло цікаво. "Живі книги" щиро відповіли на всі запитання.

ITBabyFest 2.0

В цілому ми отримали позитивні  враження від заходу.  Зустрічі в такому форматі справді є затребуваними. У фестивалю вже є своя аудиторія: люди, які хочуть розвиватись і ділитись досвідом з іншими. Проте більший відсоток відвідувачів все-таки нові люди. Вони якраз цікавляться такими загальними подіями, де є момент знайомства з ІТ-сферою.

ITBabyFest 2.0

ІТ-індустрія - це не комп'ютери, не канали зв'язку і навіть не програмне забезпечення. ІТ-індустрія - це люди. І ми, викладачі, маємо володіти знаннями і навичками на гідному рівні. Технології розвиваються швидше, ніж система освіти може їх освоїти і адаптувати до передачі студентам. Учорашні школярі зацікавлені в отриманні такої освіти, яка допоможе реалізувати свої таланти і почати заробляти одразу після закінчення ВНЗ. А для цього отримана освіта має бути актуальна і затребувана. Стосовно цього підходу, ми і намагаємось зараз комунікувати з організаціями - однодумцями. За нами - тільки скористатись можливостями, що відкриваються.

 

 

Боровик Ю.А., викладач-методист