Цитата

Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову

Ліна Костенко

Викладачі коледжу – учасники вебінару «Електронні освітні ресурси у професійній діяльності педагога»

Опубліковано: 12:26 10.01.2024

9 січня 2024 року викладачі спеціальних дисциплін Дейдей Вікторія, Ялова Олена, Шевченко Олена, Боровик Юлія та Слободяник Олена долучилися до роботи вебінару «Електронні освітні ресурси у професійній діяльності педагога. Розвиваємо цифрову та проєктувальну компетентності». Організатор заходу: Науково-методичний центр вищої та фахової передвища освіти МОН України.

Основним спікером вебінару виступила Світлана ЖУКОВСЬКА, к.пед.н., завідувач лабораторії цифрових та медіатехнологій в освіті Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

Під час заходу говорили про цифровізацію освіти в Україні, нові тренди в онлайн-освіті, познайомились з роботами переможців конкурсу “Електронні освітні ресурси у професійній діяльності педагога” та курсами підвищення кваліфікації педагогів з розвитку цифрової та проєктувальної компетентностей, які організовуються у Науково-методичному центрі вищої та фахової передвищої освіти.

Застосування інформаційного простору в галузі освіти і безпосередньо в діяльності викладача стало загальною необхідністю. Освітні веб-ресурси можуть і повинні стати для педагогічної  громадськості одним з пріоритетних засобів і способів самоосвіти; вони є ефективним організаційним елементом регіональної системи освіти, адже нові інформаційні технології впливають на всі компоненти освіти: зміст, методи та організаційні форми навчання, дозволяють вирішувати складні та актуальні завдання педагогу для забезпечення його інтелектуально-творчого розвитку.

За результатами вебінару викладачі отримали сертифікати про підвищення кваліфікації на відповідну кількість годин.

Дейдей Вікторія, Боровик Юлія, викладачі