Цитата

Я завжди мріяв про те, щоб моїм комп'ютером можна було користуватися так само легко, як телефоном; моя мрія збулася: я вже не можу розібратися, як користуватися моїм телефоном.

Bjarne Stroustrup

Студенти груп КС14-1 та КС16-1 в технічній студії Makerspace

Студенти груп КС14-1 та КС16-1 в технічній студії Makerspace
Опубліковано: 18:19 09.11.2017

6 листопада 2017 року студенти  Шкребтан Владислав, Максимова Аліна, Харитоненков Сергій, Муха Олександр  (гр. КС16-1), Романько Денис, Бурко Ярослав (гр. КС14-1)  взяли участь в тренінгу з основ програмування та робототехніки в технічній студії Makerspace.

Тренінг провів керівник Клубу робототехніки Кудін Олексій Володимирович, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри програмної інженерії Запорізького національного університету.

Мета Клубу – ознайомити учасників з новітніми технологіями, навчити будувати і програмувати роботів та керувати ними. Під час першої зустрічі модератор обговорив графік зустрічей та продемонстрував ресурси технічної студії Makerspace. Учасники будуть опановувати програмування і перевіряти на практиці дію власних програм на роботах Lego Mindstorms та Arduino.

Під час засідання Клубу учасники відвідали виставку запорізького винахідника Дмитра Баландіна у відділі технічних наук Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки. Його вироби – механічні роботи із дерев’яних деталей. Вісімнадцять місяців пішло на те, щоб зібрати трьох роботів, що складаються із 1750 деталей. Наразі винахідник працює над створенням системи, яка дозволить людині реабілітуватися після отримання травм ніг. Конструктор вже виготував першу модель ендопротезу, має ідеї щодо його вдосконалення.

Тренінги від Клубу робототехніки переконують: винахідник — це світ, де здійснюються мрії і матеріалізуються власні плани. І якщо ви шукаєте простір, де створюють чуда техніки — долучайтесь до зони майстер-класів технічної студії Makerspace. Можливо, саме там відкриються ваші таланти, та проявляться особливі нахили та зацікавлення.

 

викладач-методист Боровик Ю.А.