Цитата

Якщо ви знаєте життя, дайте мені свою адресу.

Ж. Ренар

Студенти групи КС14-1 опановують сучасні 3D-технології

сучасні 3D-технології
Опубліковано: 17:15 24.12.2017

Сучасні тенденції розвитку суспільства та оновлення змісту освіти вимагають пошуку нових засобів навчання. Цього вимагає час, в якому живе сучасний студент. Він вже не готовий і не розуміє, чому навчання має відбуватися згідно старих концепцій. На допомогу приходять 3D-технології.

20 грудня в групі КС14-1 в рамках вивчення дисципліни «Програмне забезпечення РТС» на базі лабораторії комп’ютерних технологій проектування  кафедри інформаційних технологій електронних засобів Запорізького національного технічного університету відбувся практикум з використання інноваційних 3D-технологій. 

сучасні 3D-технології

У доповіді про сучасний стан та перспективи розвитку систем автоматизованого проектування в.о. завідувача кафедри ІТЕЗ Шило Галина підкреслила, що САПР стало невід'ємною частиною виробничого процесу та одним з актуальних напрямів вдосконалення технологічної підготовки виробництва, що забезпечує високу якість та ефективність проектних рішень.

сучасні 3D-технології

Викладач нагадала студентам засоби побудови основних геометричних фігур – так званих графічних примітивів, і запропонувала перейти до виконання практичного завдання.

сучасні 3D-технології

В системі тривимірного моделювання TinkerCAD з web-інтерфейсом  студенти будували 3D-моделі, які потім друкували на 3D-принтері.

сучасні 3D-технології

При цьому учасники практикуму вивчали будову та принцип дії 3D-принтера, матеріали, які використовуються при “вирощуванні” 3D-моделі, та мали змогу на власні очі побачити процес друку.

сучасні 3D-технології

Допомагали їм студенти ЗНТУ Костяной Павло та Сивоненко Сергій.

сучасні 3D-технології

Напам’ять учасники практикуму роздрукували брелоки, які зробили власноруч. 

сучасні 3D-технології

Жвавий інтерес  викликав наступний етап практикуму, під час якого студенти опановували роботу 3D-сканера та подальшу  обробку моделі.

сучасні 3D-технології

3D-сканер – професійний, портативний, заснований на використанні інфрачервоних камер, який  має можливість тривимірного сканування. Так, це унікальна процедура. Це виглядає, як у фантастичних фільмах. 

сучасні 3D-технології сучасні 3D-технології

На завершальному етапі практикуму студент четвертого курсу ЗНТУ Кобзєв Денис ознайомив учасників з універсальним інструментом Unity3D. Unity являє собою професійний ігровий двигун, який використовується в створенні відеоігор для різних платформ. Учасники заходу жваво обговорювали з доповідачем можливості Unity3D.

сучасні 3D-технології

Студенти коледжу із захопленням сприйняли нову інформацію, а викладачі обговорили шляхи майбутньої співпраці та запросили випускників коледжу на навчання на кафедру інформаційних технологій електронних засобів ЗНТУ.

сучасні 3D-технології

Таким чином, проведений практикум показав, що 3D-технології є ефективним інструментом для розвитку не тільки у виробництві, а й створює хороші перспективи в освітньому процесі.

сучасні 3D-технології

Щиро вітаємо всіх із Новорічними та Різдвяними Святами! Бажаємо наснаги в праці,  міцного здоров’я,  успіху в починаннях та щоб здійснилися мрії кожного із нас. Хай ці свята будуть незабутніми своїми теплом, радістю та яскравістю.

Викладач-методист Боровик Ю.А.