Цитата

Все що нас не вбиває, робить нас сильнішими.

Ф. Ніцше

Студенти групи КС14-1 на заводі «Хортиця»

Студенти групи КС14-1 на заводі «Хортиця»
Опубліковано: 10:57 05.10.2017

4 жовтня 2017 року в рамках вивчення дисципліни «Технічні засоби РТС» студенти групи КС14-1 відвідали завод «Хортиця» з метою ознайомлення з загальною діяльністю підприємства та організацією автоматизованого виробництва.

Під час екскурсії й одночасно проведення навчального заняття на промисловому об’єкті студенти детально ознайомилися з технологічними процесами, сучасними системами автоматизованого керування та програмним забезпеченням.

Крім того, співробітники заводу відкрили завісу процесів роботи сучасної автоматизованої лінії.

Представники компанії поділилися своїми успіхами: за минулий рік на підприємстві значно покращили якість готової продукції заводу, що забезпечило зміцненню їх позицій на ринках країн СНД та Європи. Працівники заводу розповіли та показали, як здійснюється контроль якості продукції лабораторіями заводу. Крім того, студенти змогли на практиці побачити дію систем управління, які впроваджені на підприємстві:  ISO 9001:2008 (Системи управління якістю),  ISO 22 000:2005 (Системи управління безпечністю харчових продуктів), ISO 14 001:2004 (Системи екологічного керування), OHSAS 18 001:2007 (Системи управління безпекою та гігієною праці).

Провів екскурсію інженер-технолог Медведєв О. В.  Без перебільшення можна стверджувати, що Олександр Валерійович  - це технолог “на вагу золота”,  людина з колосальним досвідом і жагою ним ділитись з молодим поколінням. Так студенти окрім знайомства із виробництвом, цього дня отримали зразок для наслідування у своїй професійній діяльності.

Варто зазначити, що такі зустрічі студентів із реальним виробництвом –  це важливий етап у непростому процесі формування молодого спеціаліста. Оскільки саме зараз студент має можливість дізнатись особливості роботи підприємства, на якому він в найближчому майбутньому матиме перспективу реального працевлаштування. Нагадаємо, в  ЗКР ЗНТУ екскурсії на промислові об’єкти стали вже традиційними і є гарантією якісної підготовки фахівців у відповідності до потреб галузі. 

Викладач-методист Боровик Ю.А.