Цитата

Якщо українець каже Вам, що він не може знайти піратську версію програми - не вірте йому. Він - не українець.

Запісочний А.М.

Студенти груп КС16-1 та КС14-1 на 3D-PRINT MASTER CLASS

Студенти груп КС16-1 та КС14-1 на 3D-PRINT MASTER CLASS
Опубліковано: 12:31 12.10.2017

Запорізький коледж радіоелектроніки підтримує тісні робочі стосунки з багатьма ІТ-компаніями. Часто результатом такої співпраці для студентів є їхнє працевлаштування, а для викладачів – збагачення новими знаннями, обмін досвідом та професійними навиками. Ось і новий навчальний рік розпочався зі знайомства з провідними запорізькими компаніями Squro та RepSystem.

9 жовтня 2017 року студенти груп КС16-1 та КС14-1 взяли участь в роботі 3D-Print Master Class, який ініційовано в рамках проекту MECHATRONIC GUYS.

Відкрив івент представник запорізької ІТ- компанії Squro (https://squro.com) , який у невимушеній, дружній атмосфері поспілкувався із студентами та викладачами. Розповів про новітні технології та тенденції розвитку ІТ-напрямів в Запоріжжі, запропонував систематичну співпрацю між компанією та студентами коледжу для здобуття нових знань, набуття професійного досвіду та практичних навичок, практикування, стажування, а в подальшому і працевлаштування студентів. Було відзначено, що керівництво компанії задоволене стартовим рівнем випускників нашого коледжу, які є їхніми працівниками.

Наша мета – допомогти вам стати успішними, самодостатніми фахівцями в галузі ІТ, які спроможні заробляти достойні кошти в Україні, гарно жити, відпочивати і не виїжджати за кордон у пошуках кращої долі, – такими словами спікер завершив першу частину заходу.

Перспективи тривимірного друку настільки фантастичні, що мало хто сьогодні може повною мірою їх собі уявити. А поки що студенти нашого коледжу мали можливість спостерігати за тим, як майбутнє наступає: вивчали  будову й принцип роботи 3D-принтера, його можливості та переваги за допомогою висококваліфікованих спеціалістів компанії RepSystem (https://vk.com/3d_labory, http://3d-profi.com ). Ментори  3D-Print Master Class  Швагер Микола та Комісаров Олександр  провели презентацію «Адитивні технології: 3Д-друк» та пояснили студентам, з яких елементів складається і як функціонує 3D-принтер.

Учасники мали можливість спостерігати за роботою 3D-принтера: як за 3D-малюнком на звичайному ноутбуці на «столі» принтера формувався складний об’єкт з пластмаси.

Далі відбулося цікаве, дружнє обговорення, з аналізом творчих знахідок,  що супроводжувалося професійними порадами спеціалстів.

У ході обміну думками учасники майстер-клас звернули увагу на те, що  відмінною рисою сучасного суспільства є стрімкий розвиток IT-галузі, робототехніки, нанотехнологій, 3D-друку та Інтернету речей, що викликає потребу у досвідчених фахівцях та хоча б основних навичок у кожного. В ЗКР ЗНТУ створюються всі необхідні умови для вивчення моделювання, проектування та програмування вбудованих систем – студенти можуть долучитись до розвитку нових науково-технічних ідей. Проведення майстер-класів фахівцями компаній  дозволяє створити необхідні умови для отримання студентами якісної та актуальної освіти, що дозволить випускникам коледжу відповідати запитам часу і знайти своє місце у сучасному житті.

PS: за підтримку та технічну допомогу щира вдячність Комісарову Олександру, випускникам нашого коледжу Швагеру Миколі, Пранкевичу Артуру та заступнику директора коледжу Шевченко Олексію.

Фотозйомка: студент групи КС14-1 Кубасов Андрій.

викладач-методист Ю.А.Боровик