Цитата

«Знати» і «захищати» завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності й захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію – нашу прекрасну землю, наше чудове море – і захищати не просто територію, а неймовірні місця, у яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру, чути українське слово, бо в нашій культурі, у нашій літературі, у нашій поезії – відповідь (...). Відповідь – чому ми переможемо.

Зеленський В.О.

Перші кроки групи КС20-1 в електроніці

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 15:10 09.10.2020

Паралельно з навчальним процесом студенти нашого коледжу вже з першого курсу мають можливість стати членами різноманітних гуртків, що діють в навчальному закладі.

Наприклад, робота факультативу з 3D-моделювання спрямована на підвищення якості підготовки фахівців, розвитку їх творчої ініціативи шляхом залучення студентів до науково-дослідної роботи. Крім того, виконується розробка лабораторного устаткування і програмного забезпечення навчальних дисциплін.

7 жовтня для студентів першого курсу групи КС20-1 на базі кластера 3D-sciеnce за ініціативою  викладачів Запісочного А.М. та Боровик Ю.А. проведено інтерактивне заняття «Перші кроки в електроніці» з використанням конструктора «Знаток».

Заняття пройшло жваво і емоційно, в ігровій формі. Всі студенти групи брали активну участь у виконані завдань. Тема виявилася для них цікавою.

Електронний конструктор дав можливість учасникам  долучитися до захоплюючого світу електроніки, отримати перші базові знання з цієї галузі науки, навчитися читати електронні схеми та зібрати свої перші електричні винаходи.

Оригінальний спосіб з'єднання деталей забезпечив швидкий і ефективний результат без використання пайки.

Деталі конструктора дозволили студентам скласти світловий індикатор,  автоматичні освітлювачі, музичний дверний дзвінок з варіантами керування, імітатори звуків, охоронні сигналізації, регульований метроном.

До нас приєднався й випускник коледжу, а зараз студент четвертого курсу НУ "Запорізька політехніка ", Палівода Дмитро, який запропонував свою допомогу у проведенні факультативу.

 

Боровик Ю.А., викладач-методист