Цитата

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо.

Василь Сухомлинський

Конференція Обласного методичного об’єднання викладачів фізики та хімії фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 12:30 22.04.2021

22 квітня 2021 р. о 13:00 в режимі онлайн на платформі GOOGLE MEET відбулась конференція Обласного методичного об’єднання викладачів фізики та хімії фахових коледжів Запорізької області.  У засіданні взяли участь 27 представників закладів освіти.

На початку засідання з привітальним словом до присутніх звернулась Шеремет Наталя Василівна, голова МО викладачів фізики та хімії фахових коледжів Запорізької області, а також ознайомила їх з порядком денним.

По першому питанню Шеремет Н.В. торкнулась проблематики організації змішаного навчання в умовах адаптивного карантину. Доповідач висвітлила класифікацію основних моделей змішаного навчання і більш детально розглянула види ротаційної моделі. Особливу увагу було приділено «ротації лабораторій» та «перевернутому класу», які найкраще зарекомендували себе в організації освітнього процесу. Таким чином, використання сучасних технологій надання, обробки і передачі інформації вимагає від викладача володіння інформаційно - компʼютерними технологіями, а також, вміння змінювати функцію з позиції основного джерела і транслятора знань в менеджера освітнього процесу.

Надалі, з прикладом використання моделі «ротація станцій», з доповіддю виступила викладач ВСП «Запорізький фаховий коледж компʼютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» Катаєва А.О. Доповідач поділилась досвідом організації проектної діяльності здобувачів освіти з предмету «Фізика».

Також, Катаєва А.О. розглянула цікаві інтернет-ресурси, за допомогою яких можливо створити проєкти не лише з фізики, а і з хімії та біології.

Завідувач навчальної лабораторії «Кластер моделювання 3D Science» нашого коледжу Запісочний А.М. розповів про створення єдиного інформаційного середовища освітнього процесу - корпоративного  Google Classroom (використання пакета хмарних сервісів  Google GSuite for Education), як забезпечення якості і прозорості  проведення освітнього процесу. Також доповідач вказав на переваги використання цієї освітньої платформи.

Наприкінці засідання учасники долучились до обговорення досвіду використання різних платформ для реалізації дистанційного навчання в фахових коледжах. Зустріч пройшла в конструктивній обстановці,  в дружній, доброзичливій атмосфері.

Шеремет Н.В., викладач фізики і астрономії