Цитата

«Знати» і «захищати» завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності й захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію – нашу прекрасну землю, наше чудове море – і захищати не просто територію, а неймовірні місця, у яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру, чути українське слово, бо в нашій культурі, у нашій літературі, у нашій поезії – відповідь (...). Відповідь – чому ми переможемо.

Зеленський В.О.

Історичний екскурс: Великі українці. Історія України в грошах

Історичний екскурс: Великі українці. Історія України в грошах
Опубліковано: 07:21 18.12.2019

Співробітники Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва часто відвідують наш коледж. Ось і цього разу вони прийшли з цікавим історичним екскурсом «Великі українці. Історія України в грошах».

Тема історії нашої Батьківщини розкривається з несподіваної сторони для наших 30 першокурсників.

 Студенти групи КСМ-19-1 разом із класним керівником Катаєвою А. О. прийшли до читацького залу бібліотеки та були налаштовані на ділову, цікаву зустріч.

Світлана Юріївна, співробітник ЗОБЮ, розповіла про всі історичні особистості, які зображено на купюрах: князів Володимира Великого та Ярослава Мудрого, Богдана  Хмельницького, Івана Мазепу, Григорія Сковороду… Також студентів було ознайомлено із новою купюрою 1000 гривень, на якій зображено Володимира Вернадського.

 Під час екскурсу відбувся перегляд книжково-ілюстрованих виставок «Україна в серці», «Великі українці».

 Студенти мали змогу не тільки слухати, переглядати відео, роздивлятися книжкові виставки, а й показувати свої, достатньо добрі знання щодо історії нашої країни. Захід пройшов цікаво та жваво. Наприкінці заходу, за традицією, всі учасники отримали солодощі до дня Святого Миколая.

Юматова С.І., завідувач бібліотекою