Цитата

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо.

Василь Сухомлинський

Форум-театр ЗКР ЗНТУ зі сценкою «Аля» у Запорізькому обласному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей

Форум-театр ЗКР ЗНТУ
Опубліковано: 07:47 08.12.2017

5 грудня 2017 року театр-форум Запорізького коледжу радіоелктроніки ЗНТУ відвідав зі сценкою «Аля» Запорізький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей з метою забезпечення спільного соціального проекту з Обласною бібліотекою для юнацтва «Я тебе чую».

Форум-театр ЗКР ЗНТУ

Для акторів форум-театру: Юдіна Д. (ст. гр. ОТ 16-1), Великодного О.О. (співробітника коледжу), Матвієнко Н. (ст. гр. ПМ 14-1), Рісто Н. (ст. гр. КСМ 16-1), Припутнєва М., Науменко Т. (ст. гр. КС 16-1) сьогодні це вже стало не просто самореалізацією особистості, а і волонтерською роботою. І робота з дітьми центру яскравий приклад цього.

Форум-театр ЗКР ЗНТУ

Хочеться розповісти про те, наскільки позитивно пройшов захід і які емоції отримали учасники тренінгу.

Форум-театр ЗКР ЗНТУ

По-перше, дуже привітно і тепло зустрічали акторів театр-форуму у центрі не тільки організатори, але і самі учасники тренінгу.


Форум-театр ЗКР ЗНТУ Форум-театр ЗКР ЗНТУ

По-друге, сама атмосфера центру затишна, домашня надихнула акторів показати всю свою майстерність і залишити не байдужим кожного з учасників.

Форум-театр ЗКР ЗНТУФорум-театр ЗКР ЗНТУФорум-театр ЗКР ЗНТУ

По-третє, професіоналізм ждокера, співробітника Обласної бібіліотеки для юнацтва - Головко Лариси Грировіни, як завжи вразив всіх присутніх. Її толерантність, уважність, яку вана проявляє на кожному тренінгу до всіх, хто бажає висловити свою думку дає можливість всім учасникам тренінгу бути активним і не соромлячись запропонувати свій варіант вирішення конфлікту.

Форум-театр ЗКР ЗНТУ

І на останок, привітна, активна аудиторія дітей, яка приймала участь у тренінгу не залишила байдужими нікого з акторів театру-форуму. Хоча, як завжди, актори дуже хвилювалися: чи все у них вийде?, чи нікого вони не образять і чи дійсно їх гра допоможе розібратися дітям та підліткам в таких звичайних побутових відносинах мами і тата, дітей і батьків, закоханих...

Форум-театр ЗКР ЗНТУФорум-театр ЗКР ЗНТУФорум-театр ЗКР ЗНТУ

На початку тренінгу, джокер театр-форуму Лариса Григорівна, розповіла про те, що ж це таке «Форум-театр», познайомила всіх учасників один з одним, пограла з ними і надихнула їх на справжню роботу психолога, зауваживши що зараз кожен учасник – психолог і може запропонувати вирішити конфлікт, так як він це бачить.

Форум-театр ЗКР ЗНТУ

На подив акторів, вікова категорія діток була дуже різною, але це не завадило вдало відобразити всі конфліктні ситуації сценки і передати характерні особливості кожного персонажу сценки «Аля».

Спочатку діти з обережністю висловлювали всої думки і пропонували свої варіанти компромісів, але вже незабаром, учасників, які хотіли висловити свою думку було багато. Хотілось би зауважити, що дівчата не побоялися грати чоловічі ролі, а хлопці – дівчачі. Було дуже круто бачити в очах учасників зацікавленість.

Форум-театр ЗКР ЗНТУФорум-театр ЗКР ЗНТУ

"Тому ми - актори форум-театру,  з гордістю можемо сказати, що цей день прожили не марно! А принесли в серця дітей та підлітків Запорізького обласного центру соціально-психологічної реабілітації позитивні емоції, сміх і радість.

Ми бажаємо всім толерантно і тактовно ставитися до будь-якої ситуації, і намагатися шукати компроміси в будь-яких конфліктних ситуаціях".

Гарного Вам настрою та море позитивних емоцій)

викладач Клименко Г.В.