Цитата

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо.

Василь Сухомлинський

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

День вшанування  учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
Опубліковано: 08:48 17.12.2018

Пам’ять вічна. Щороку 14 грудня в Україні вшановують загиблих учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня 32 роки тому завершилось будівництво захисного саркофага над четвертим зруйнованим енергоблоком. Чорнобильську аварію у світі називають однією з найбільших техногенних катастроф людства. Від наслідків радіаційного впливу, тільки за офіційними даними, постраждали 3,5 мільйони людей. Аби зупинити розповсюдження радіації, сотні тисяч людей відправилися у самісінький епіцентр аварії.

В пам’ять про ліквідаторів у Запоріжжі організували мітинг. Біля пам’ятника Героям Чорнобиля зібралися запоріжці, аби вшанувати тих, хто у 1986 році ціною власного здоров’я та життя боровся із немирним атомом. У ліквідації наслідків аварії брали участь сотні тисяч українців, майже 17 тисяч з них — запоріжці.

В заході взяли участь представники обласної та міської влади, громадських організацій, учасники пожежні-ліквідатори наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС та члени їх сімей, жителі міста, зокрема, студенти групи ОТ\ТК-18 Запорізького коледжу радіоелектроніки.

На завершення мітингу запоріжці поклали квіти до пам’ятника Героям Чорнобиля. Учасники заходу впевнені: слід завжди шанувати і берегти пам’ять про тих, хто приборкав атом.

Потапенко В.А., викладач-методист