Цитата

Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь.

Т. Шевченко

Cтудент групи ПМ-18-1 Астаф’єв Артемій відвідав Львів з проектом «Ліга успіху»

Проект «Ліга успіху»
Опубліковано: 13:36 03.04.2019

Подорож до Львова 

З 25 по 30 березня студент групи ПМ-18-1 Астаф’єв Артемій відвідав прекрасне місто Львів з проектом «Ліга успіху». Цей проект створений для розвитку підлітків та їх ініціатив. З 30 учасників цього проекту були обрані 7 найактивніших, які поїхали у Львів з метою навчання та представництва фонду іншим організаціям.

Центр Святого Івана Боско

А почнемо ми з місця нашого проживання, там, де ми проводили ночі після насичених і яскравих днів - Молодіжний центр Святого Івана Боско. Це багатофункціональний комплекс, основним завданням якого є виховання дітей та молоді, зокрема соціально вразливих категорій суспільства. Ми перебували в його хостелі, і побачили всі принади. На екскурсії по центру Боско ми побачили:

  • Кухонний клас, який був оснащений найкраще у Львові, як нас запевнили. Навчання триває 1.5 роки. Після чого вони можуть йти працювати з дипломом кваліфікованого фахівця.
  • Комп’ютерний клас, який є звичайною аудиторією, де студенти використовують ноутбуки для навчання на всіх спеціальностях.
  • Перукарню, де як раз йшло навчання та юні перукарі стригли людей, для покращення своїх навичок.
  • Столярну майстерню, де студентів вчать роботі з деревом. Вони там роблять все що завгодно від шаф, до портретів людей з дерева.

Cтудент групи ПМ-18-1 Астаф’єв Артемій відвідав Львів з проектом «Ліга успіху»

Студенти не з Львова мають можливість проживати в колегіумі св. Івана Боско, де гарантується постійний супровід св. отців та св. матерів. У центрі проводиться щотижнева молитва, організовуються дні духовного відродження, тематичні бесіди. Велика увага приділяється дозвіллю студентів.

Львівська Освітня Фундація 

Потім наш маршрут направив нас в ЛОФ, де нас зустріли тепло і доброзичливо. Нам провели презентацію, від якої ми дізналися, що діяльність ЛОФ спрямована на залучення молоді та дорослих людей до реалізації соціальних проектів з метою поширення волонтерського руху в Україні та покращення життєвих умов для людей які перебувають у складному життєвій ситуації.

Також вони об'єднують спільні ідеї для підвищення відповідальності та активності людей в своїх містах. Підтримують лідерів, які беруть на себе відповідальність за розвиток країни і розвивають громади.

Ще один проект в рамках ЛОФ, про який нам розповіли під час презентації - мобільна бригада. Вона створена для надання консультаційних послуг різного характеру в громадах, які не мають безпосереднього доступу до вузьких фахівців. Склад бригади формується відповідно до запиту жителів. Під час виїзду вона має можливість привезти безкоштовні продуктові та медичні набори першої необхідності, які стануть відчутною допомогою сім'ям, що живуть за межею бідності або мають тимчасові матеріальні труднощі.

Цікавою була також інформацію про проект "Будуймо Україну разом" (БУР). Цей проект через спільну працю над відновленням домівок для сімей у кризі. ЛОФ вірить, що кожна людина несе відповідальність за власне життя і навколишній її суспільство, а отже проявляє ініціативу і робить все необхідне для досягнення мети.

Золотий Дукат 

Після гостювання в ЛОФ ми вирішили зупинитися в кафе "Золотий дукат", щоб випити чашечку кави і розслабитися. У кав'ярні дуже крута атмосфера, те що треба, щоб під час очікування замовлення зробити пару-трійку відмінних фото! Кожному, хто приїжджає до Львова, варто покуштувати тут.

Центр туристичної інформації 

Далі нас зустрічало незамінне для туристів місце у Львові - Центр туристичної інформації. Тут вам можуть надати безкоштовні карти міста, безкоштовні буклети з само-екскурсіями по місту, список різних подій на поточний тиждень, який оновлюється вчасно. Так що, якщо ви зовсім не знаєте, чим зайняти себе в дні перебування в цьому славному місті - направляйтесь прямо туди!

Арт-галерея «Дзиґа» 

Продовжуючи нашу подорож, ми забрели в арт-галерею «Дзиґа», яка презентує сучасне мистецтво. Галерея декларує постійні пошуки найбільш складних і актуальних напрямків мистецтва.  Галерея відкрита до співпраці з класиками сучасного мистецтва, молодими художниками і кураторами з різних країн. Орієнтовна тривалість експозиції – місяць. Однак, терміни можуть варіюватися в залежності від специфіки проекту.

Український католицький університет

За подальшими планами ми відвідали УКУ, і хоч добиралися ми туди довго та зі складнощами, все ж повністю насолодилися екскурсією і відчули чи малу частину цієї чарівної атмосфери.

Спочатку нам показали новий корпус, який був побудований в 2017 році. Ми побачили одні з багатьох аудиторій, місця для відпочинку і спілкування студентів. Учениця 4 курсу, яка проводила нам екскурсію, розповіла про вартість навчання і можливі шляхи вступу в цей чудовий університет. Саме я був вражений тим що в 90% студентів бал по ЗНО складає 190 та вище.

Ми побували в колегіумі. На даний момент будується 2ий колегіум, бо 1го вже давно не вистачає та через це там може проживати лише 1ий курс. Всередині ми піднялися на різні поверхи і навіть подивилися кімнату, де живуть учні. Поруч з колегіумом будували багатофункціональний академічний корпус, там розміщені навчальні аудиторії, лекторій і трапезна. Щоб повністю насолодитися всією красою цього місця - варто самому записатися на екскурсію.

Так як це католицький університет в центрі його знаходиться окрема будівля - Церква Святої Софії. Вона ще у процесі будівництва, але вже приймає студентів та просто людей, які хочуть помолитися.

Львівська міська рада

Далі ще одне заплановане місце для візиту - Львівської міської ради. У Малій сесійній залі Ради з представниками Запоріжжя зустрілися депутат ЛМР, член Постійної комісії гуманітарної політики Оксана Рубай та завідувач сектору громадських слухань управління "Секретаріат Ради" ЛМР Дзвенислава Челепіс.

Нас познайомили з тими механізмами, які допомагають впливати на поліпшення міста та умов проживання там, ми дізналися, як місцеві жителі беруть участь в управлінні містом. Ми познайомилися з управлінням Львівської міської ради, також нас провели у велику сесійну раду, де нам надали змогу все оглянути і по фотографуватися. І зрозуміло, ми не могли не піднятися на вершину Львівської міської ратуші - вежу, адже насолодитися прекрасними видами цього міста з висоти пташиного польоту - та річ, яка дійсно може підняти настрій.

Карітас Львів

Після таких насичених днів, під кінець нашого перебування ми відвідали Карітас, в якому нас зустріли неймовірно дружелюбно та з любов'ю! Діти вразливих категорій можуть розвиватися і соціалізуватися завдяки проектах в рамках фонду. Там працюють натхненні, навчені люди, які живуть цим. Тут діти можуть спілкуватися, взаємодіяти з дітьми свого та інших віків, а також отримувати цінні знання. Також вони можуть поділитися своїми пержеваннями, якщо не справляються самі.

Площа та «Високий замок» 

Площа Ринок - центральна площа у Львові, там знаходиться ратуша, кожен будинок на Площі Ринок має унікальну архітектуру. В цьому місці завжди кипить життя. Високий замок знаходиться в безпосередній близькості від центральної (історичної) частини міста, десь 25 - 30 хвилин пішки, це те місце, куди люди практично завжди хочуть відвідати, коли приїжджають у Львів.

Ось така у нас вийшла насичене пригода, після якого у нас залишилося море вражень. Велика подяка всім, хто зробив цю поїздку можливою для нас! Я поїхав у цю поїздку тільки тому, що щось робив та шукав, щось цікаве. Як говориться: «Стукайте у двері та вам відчинять».