Цитата

За допомогою С ви легко можете вистрілити собі в ногу. За допомогою С++ це зробити складніше, але якщо це відбудеться, то вам відірве повністю всю ногу.

Bjarne Stroustrup

Конференція Обласного методичного об’єднання викладачів фізики та хімії фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 12:30 22.04.2021

22 квітня 2021 р. о 13:00 в режимі онлайн на платформі GOOGLE MEET відбулась конференція Обласного методичного об’єднання викладачів фізики та хімії фахових коледжів Запорізької області.  У засіданні взяли участь 27 представників закладів освіти.

На початку засідання з привітальним словом до присутніх звернулась Шеремет Наталя Василівна, голова МО викладачів фізики та хімії фахових коледжів Запорізької області, а також ознайомила їх з порядком денним.

По першому питанню Шеремет Н.В. торкнулась проблематики організації змішаного навчання в умовах адаптивного карантину. Доповідач висвітлила класифікацію основних моделей змішаного навчання і більш детально розглянула види ротаційної моделі. Особливу увагу було приділено «ротації лабораторій» та «перевернутому класу», які найкраще зарекомендували себе в організації освітнього процесу. Таким чином, використання сучасних технологій надання, обробки і передачі інформації вимагає від викладача володіння інформаційно - компʼютерними технологіями, а також, вміння змінювати функцію з позиції основного джерела і транслятора знань в менеджера освітнього процесу.

Надалі, з прикладом використання моделі «ротація станцій», з доповіддю виступила викладач ВСП «Запорізький фаховий коледж компʼютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» Катаєва А.О. Доповідач поділилась досвідом організації проектної діяльності здобувачів освіти з предмету «Фізика».

Також, Катаєва А.О. розглянула цікаві інтернет-ресурси, за допомогою яких можливо створити проєкти не лише з фізики, а і з хімії та біології.

Завідувач навчальної лабораторії «Кластер моделювання 3D Science» нашого коледжу Запісочний А.М. розповів про створення єдиного інформаційного середовища освітнього процесу - корпоративного  Google Classroom (використання пакета хмарних сервісів  Google GSuite for Education), як забезпечення якості і прозорості  проведення освітнього процесу. Також доповідач вказав на переваги використання цієї освітньої платформи.

Наприкінці засідання учасники долучились до обговорення досвіду використання різних платформ для реалізації дистанційного навчання в фахових коледжах. Зустріч пройшла в конструктивній обстановці,  в дружній, доброзичливій атмосфері.

Шеремет Н.В., викладач фізики і астрономії