Цитата

О мово вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну!

В.Сосюра

Зустріч із екс-міністром освіти королівства Бутан

Зустріч із екс-міністром освіти королівства Бутан
Опубліковано: 06:56 04.04.2019

3 квітня у туристичному інформаційному центрі за ініціативою ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій»  колишній міністр освіти Королівства Бутан, Такур Паудієль,  зустрівся з представниками освітньої галузі Запоріжжя, серед яких й викладачі нашого коледжу Слободяник О.О. та Боровик Ю.А. .

ЗУСТРІЧ ІЗ ЕКС-МІНІСТРОМ ОСВІТИ КОРОЛІВСТВА БУТАН

Зустріч із відомим реформатором дозволила дізнатися про надзвичайний досвід реформування освітніх процесів, запровадження новітніх принципів і практик та, звичайно, отримати одну з найпростіших і надскладних відповідей на питання “що таке щастя”. 

Цікаво:  у Бутані діє програма Валового національного щастя. Валове національне щастя (ВНС) - холістична міра якості життя, яка включає моральні і психологічні цінності, на відміну від валового національного продукту (ВНП).  

ЗУСТРІЧ ІЗ ЕКС-МІНІСТРОМ ОСВІТИ КОРОЛІВСТВА БУТАН

Надзвичайно ерудованого і інтелігентного політика хотілося слухати безкінечно, записуючи, при цьому, кожне його слово. На його думку, в будь-якій сфері, повинні враховуватися, в першу чергу, інтереси людини. Гість розповів про те, як вимірюється Валове Національне щастя в їх країні, , як побудувати ефективну систему управління ключовими для держави процесами, а також поділився ефективними інструментами, які використовує в своїй роботі Короліство Бутан.

ЗУСТРІЧ ІЗ ЕКС-МІНІСТРОМ ОСВІТИ КОРОЛІВСТВА БУТАН

Значну роль в утвердженні Бутану, як найщасливішої країни, грає система освіти, яка заснована на концепції "Зелена школа". Екс-міністр пропонує особливе бачення концепції освіти. В основу “зеленої школи” покладені 8 принципів, що дозволяють учбовим закладам відповідати сучасним запитам та залишатися вірними ідентичності та культурі власної країни.

ЗУСТРІЧ ІЗ ЕКС-МІНІСТРОМ ОСВІТИ КОРОЛІВСТВА БУТАН

Пан Паудел зазначив, що це дуже приємно, що освіта у Запоріжжі та Україні займає таке важливе місце. Зараз людство відкриває те, що мало б відкрити для себе сто років тому, але ніколи не пізно розпочати. Зараз ми розуміємо, що система освіти має відповідати проблемам, з якими ми стикаємося сьогодні.

ЗУСТРІЧ ІЗ ЕКС-МІНІСТРОМ ОСВІТИ КОРОЛІВСТВА БУТАН

Зустріч була плідною з точки зору практичного спрямування окресленої тематики та виявилась дуже цікавою і пізнавальною для викладачів, реформаторів освіти.

Боровик Ю.А., викладач-методист