Цитата

Я люблю життя, бо ще стільки багато невідомого.

Ентоні Хопкінс

Засідання Ради заступників директорів з навчально-виробничої роботи фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 14:45 24.03.2021

24 березня 2021 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи  фахових коледжів Запорізької області в on-line режимі. В засіданні взяли участь 15 навчальних закладів м. Запоріжжя та області.

Для участі в on-line конференції був запрошений Юрчак Олександр Володимирович, генеральний директор Асоціацій підприємств промислової автоматизації України.

Відкрила роботу конференції обласного методичного об’єднання Винокурова Ірина Володимирівна, голова обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи фахових коледжів Запорізької області, заступник директора з НВР ВСП «Запорізький фаховий коледж НУ «Запорізька політехніка». Вона ознайомила присутніх з порядком денним. на який були винесені питання організації та проведення практичного навчання в закладах фахової передвищої освіти, електронне ліцензування (акредитації) освітньої діяльності.

По першому питанню щодо організації та проведення практичного навчання в закладах фахової передвищої освіти виступила голова обласного методичного об’єднання Винокурова Ірина Володимирівна, яка ознайомила з проєктом Положення про практичну підготовку здобувачів фахової передвищої освіти. Вона наголосила про особливості організації та проведення практичного навчання в закладах фахової передвищої освіти і поділилась досвідом організації практичного навчання в ВСП «Запорізький фаховий коледж компʼютерних технологій НУ «Запорізька політехніка».

По другому питанню на засіданні виступив Юрчак Олександр Володимирович, який розповів про свій досвід співпраці з закладами освіти м. Запоріжжя та області та акцентував увагу на вимогах, які висувають роботодавці до молодих фахівців.

Голова обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи фахових коледжів Запорізької області, Винокурова Ірина Володимирівна виступила з доповіддю щодо електронного ліцензування (акредитації) освітньої діяльності, а саме: підготовка матеріально-технічної бази та документації. Пояснила організацію процесу електронного ліцензування освітньої діяльності, який поділяється на два етапи:

-     підготовка документів в паперовій формі;

-     підготовка документів в електронному форматі.

На засіданні обласного методичного об’єднання слухали завідувача навчальної лабораторії «Кластер моделювання 3D Science ВСП «Запорізький фаховий коледж компʼютерних технологій НУ «Запорізька політехніка» Запісочного Андрія Миколайовича про результати реалізації проєкту лабораторії, яка створювалася з метою популяризації технічної освіти, розширення ефективності профорієнтаційної роботи, залучення інклюзивної молоді до оволодіння сучасними технологіями. Також доповідач розповів про перспективні напрямки роботи лабораторії в рамках реалізації даного проєкту.

Засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи фахових коледжів Запорізької області пройшло досить цікаво в дружній і доброзичливій атмосфері. Висловлюємо вдячність усім учасникам! Бажаємо творчого натхнення, плідної праці та міцного здоров’я!

Винокурова І. В., голова обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи фахових коледжів Запорізької області