Цитата

Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе.

Св.Франциск Асізський

Засідання Обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 14:17 05.11.2021

Перше в цьому навчальному році засідання обласного методичного об’єднання заступників директорів з навчально-виробничої роботи закладів фахової передвищої освіти, яке очолює Винокурова Ірина Володимирівна, заступник директора з НВР ВСП «Запорізький фаховий коледж компʼютерних технологій НУ «Запорізька політехніка, відбулося 04 листопада в онлайн-форматі на платформі GOOGLE MEET.

Учасниками відеоконференції були представники 20 закладів ФПО Запорізької області.

З привітального слова засідання розпочала голова ОМО Винокурова І.В., яка ознайомила присутніх з порядком денним.

Традиційно,  на першому засіданні методоб’єднання розглянуті організаційні питання, план роботи, запропоновані теми для майбутнього обговорення.

Основною темою засідання методоб’єднання стало обговорення засідання сектору ФПО і науково-методичних комісій сектору ФПО Науково-методичної ради МОН, завдання сектору фахової передвищої освіти науково-методичної ради та науково-методичних комісій у 2021/22 н.р.

Доповідач ознайомила присутніх з завданнями сектору фахової передвищої освіти, науково-методичної ради та науково-методичних комісій у 2021/22 н.р. етапами імплементації Закону України «Про фахову передвищу освіту», станом розроблення стандартів освіти.

В своїй доповіді Винокурова І.В. акцентувала увагу на завданнях СФПВО НМР і НМК 2021/22 н.р., а саме:

  • Завершення розроблення і затвердження стандартів фахового молодшого бакалавра
  • Участь у розробленні професійних стандартів
  • Участь у запровадженні ЄДКІ з спеціальностей галузей 271, 273, 274

В доповіді по наступному питанню голова ОМО ознайомила присутніх з запланованими заходами,  а саме: Міжнародна науково-практична конференція «Дуальна форма здобуття освіти: успіхи та проблеми другого року запровадження пілотного проєкту у закладах фахової передвищої та вищої освіти України»; Всеукраїнський конкурс серед закладів ФПО «Електронні освітні ресурси у професійній діяльності педагога», Всеукраїнський конкурс «Педагогічний ОСКАР-2022».

Учасники сьогоднішнього засідання переконані, що питання є актуальними і необхідно спільними зусиллями їх опрацьовувати та застосовувати в роботі.

Голова ОМО заступників директорів з НВР фахових коледжів Запорізької області