Цитата

Все що нас не вбиває, робить нас сильнішими.

Ф. Ніцше

Засідання обласного методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 16:32 11.11.2021

10 листопада 2021 р. о 1300 в режимі онлайн відбулось засідання Обласного методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області.

Робота розпочалася з ознайомлення присутніх з порядком денним.

Першим питанням на порядку денному було представлено склад Обласного методичного об’єднання викладачів інженерної та комп’ютерної графіки фахових коледжів Запорізької області.

Другим питанням слухали доповідь Ремиги О.О., викладача спецдисциплін Запорізького будівельного фахового коледжу, яка доповіла про основні принципи створення завдань для проведення олімпіади з інженерної та комп’ютерної графіки.

Доповідач ознайомила присутніх з технологією створення завдань та критеріями оцінювання по кожному напрямку – «Комп’ютерна графіка» та «Інженерна графіка».

Підводячі підсумки доповоді, прийшли до наступного:

  • Кожен коледж проводить внутрішні олімпіади за двома напрямами-секціями (або за одним з напрямів) із застосуванням наступних програм: Комп`ютерна графіка (дизайн) – Photoshop, Інженерна графіка – Компас;
  • Завдання та критерії оцінювання кожний коледж складає самостійно, спираючись на незавершений досвід минулого року;
  • Внутрішні олімпіади коледжі проводять до 10.02.2022 року;
  • Для проведення внутрішніх олімпіад можна обрати будь-яку інтернет платформу;
  • Варіанти завдань, результати проведених олімпіад, коментарі та враження надіслати до 15.02.2022 року до ClassRoom Обласного методичного об’єднання викладачів інженерної і комп’ютерної графіки.

Третє питання порядку денного представила викладач спецдисциплін Запорізького будівельного фахового коледжу Татарінцева В.В.,  яка ознайомила присутніх з Українськими платформами та ресурсами для самоосвіти викладачів.

На прикладі курсів платформи Prometheus (https://courses.prometheus.org.ua) та студії онлайн-освіти Educational Era були представлені актуальні курси для підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Доповідач звернула увагу присутніх на курси та майстер-класи, які проводить НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ у Запорізькій області. Матеріал на яких подається логічно та доступно на конкретних прикладах, завдання цікаві.

Наголосила на тому, що ці курси та майстер-класи стануть у нагоді не тільки для того, щоб отримати сертифікат, необхідний для підвищення кваліфікації, а й для того, щоб використовувати отримані знання і навички у своїй педагогічній діяльності.  

Учасники сьогоднішнього онлайн-засідання переконані, що розглянуті питання є актуальними, інформацію прийняли до уваги.

Голова ОМО, викладач спецдисциплін Запорізького будівельного фахового коледжу, Татарінцева В.В.