Цитата

Всі до одного хочуть неодмінно потрапити в рай! Але ж з людей ніхто і вмирати не хоче.

Ельвін

Засідання методичного об’єднання викладачів математики, інформатики та комп’ютерної техніки коледжів та училищ Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 20:37 01.04.2021

31 березня о 14.00 в режимі онлайн на платформі GOOGLE MEET відбувся  он-лайн інтенсив  Обласного методичного об’єднання викладачів математики, інформатики та комп’ютерної техніки фахових коледжів Запорізької області. В он-лайн засіданні прийняли участь 46 викладачів з 14 навчальних закладів.

Перелік питань (згідно Плану роботи  Обласного методичного об’єднання викладачів математики, інформатики та компʼютерної техніки фахових коледжів Запорізької області) був наступний:

1. Особливості підготовки до ЗНО. Створення бази порад: на що звернути увагу при підготовці до ЗНО з математики, як підступитися до складних задач та які хитрощі може застосувати студент, здаючи тест;  

2. Пропозиції щодо оновлення освітньої програми з інформатики (10 – 11 клас) для здобувачів освіти закладів фахової передвищої освіти.

Засідання почалось з діалогу з аудиторією за допомогою он-лайн сервісу для створення електронних презентацій Mentimeter. Викладачам було запропоновано висловитися щодо емоцій, з якими вони були налаштовані працювати на засіданні методичного об’єднання.

Інтенсив у формі мозкового штурму за темою першого питання проходив за допомогою веб-сервіса Mindomo для створення потужних пов’язаних діаграм, ментальних карт, який дозволяє перетворювати все в презентації, працювати в команді, робити візуалізації. В результаті отримали таку схему порад.

https://www.mindomo.com/mindmap/f073300f0f67434381d69e00903ef551

По другому питанню виступила викладачка інформатики ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» Шевченко О.П., яка запропонувала створити активну групу для створення базової типової програми з інформатики (10-11 клас) для забезпечення якості фахової передвищої освіти. Були також обговорені модулі, які пропонується змінити згідно специфіки навчання.

І не зважаючи на форс мажорні обставини з боку провайдерів Інтернету, засідання все ж таки продуктивно відбулось. Дякуємо тим, хто приймав активну участь.

Великодний О.О., адміністратор сайту