Цитата

Не потрібно сильно побоюватися смерті. Потрібно боятися марного життя.

Б. Брехт

XII Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів Радіотехніки та телекомунікаційних технологій закладів фахової передвищої освіти

Опубліковано: 20:47 12.11.2022

10 листопада 2022 року на базі Вінницького технічного фахового коледжу в online форматі відбулося XII Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів Радіотехніки та телекомунікаційних технологій закладів фахової передвищої освіти, що здійснюють підготовку фахових молодших бакалаврів у галузі знань 17 Електроніка та телекомунікації. У засіданні взяли участь представники закладів освіти з Київської, Тернопільської, Чернігівської, Чернівецької, Дніпропетровської, Хмельницької, Харківської, Луганської, Запорізької та Вінницької областей.

У рамках ВМО був проведений семінар на тему «Особливості освітньої діяльності закладів фахової передвищої освіти, що здійснюють підготовку фахових молодших бакалаврів у галузі знань 17 «Електроніка та телекомунікації» в умовах воєнного стану».

Від ВСП «Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» у ВМО взяла участь викладачка спеціальних дисциплін Дейдей В.С.

Серед проблем, які було обговорено на семінарі, - особливості підготовки фахового молодшого бакалавра в умовах воєнного стану та організація методичної роботи в закладах фахової передвищої освіти; виклики для України у воєнний та післявоєнний час, роль закладів фахової передвищої освіти.

Під час семінару учасники ознайомилися із формами співробітництва закладів фахової передвищої освіти України з Міжнародною спілкою електрозв’язку (МСЕ) та Асоціацією підприємств промислової автоматизації України.

Також були представлені програмні засоби для перевірки академічних текстів здобувачів освіти на наявність текстових збігів: застосування нових функцій антиплагіатної програми StrikePlagiarism, а також корисні поради щодо дотримання академічної доброчесності та перевірки на плагіат за допомогою програми Unicheck.

По завершенню семінару всі учасники отримали сертифікати.

Даний семінар сприяє підвищенню методичного та практичного рівнів професійної компетентності викладачів радіотехніка та телекомунікаційних технологій закладів фахової передвищої освіти України, що здійснюють підготовку фахових молодших бакалаврів.

Такі заходи стимулюють до самовдосконалення та професійного зростання. Щира подяка організаторам!

Разом до перемоги! Слава Україні!

Дейдей В.С., викладач