Цитата

Той, хто по-справжньому любить свою Батьківщину, з усякого погляду справжня людина.

В. Сухомлинський

Викладачі ЗКР ЗНТУ взяли участь в обговоренні смарт-спеціалізацій у Запорізькій області

Викладачі ЗКР ЗНТУ взяли участь  в обговоренні смарт-спеціалізацій у Запорізькій області
Опубліковано: 13:35 14.03.2019

Запорізька область обрана  одним із трьох пілотних регіонів, де за підтримки Єврокомісії буде запроваджено новий підхід стратегічного планування – «Смарт-спеціалізація».

13 березня викладачі-методисти ЗКР ЗНТУ Слободяник О.О. та Боровик Ю.А.  взяли участь у семінарі-тренінгу  за участю міжнародних представників спільного дослідницького центру «JRC»  щодо впровадження смарт-спеціалізацій у Запорізькій області.

Смарт-спеціальності

Під час заходу було презентовано аналіз економічного, інноваційного та наукового потенціалу Запорізької області, підготовленого Спільним дослідницьким центром ЄС, та визначено наступні кроки для імплементації підходу смарт-спеціалізацій в області.

Смарт-спеціальності

«Smart-спеціалізація - це можливість обернути синергію науки, бізнесу та місцевого самоврядування на абсолютно нові інвестиційні перспективи регіону та вивести громади на новий рівень розвитку. Вона дозволить впроваджувати інновації, використовувати сучасні наукові розробки, застосовувати swot-аналіз проектів, створювати нові конкурентні види діяльності. Це фактично новий інструмент регіональної політики, який сприятиме підвищенню інвестиційної активності і конкурентоспроможності регіону», - наголосили експерти.

Смарт-спеціальності

В обговоренні проекту взяли участь представники середнього і малого бізнесу та наукового середовища області. Під час заходу, учасники обговорили питання пошуку кращих рішень для конкурентного розвитку регіону, роль інновацій та науки в розвитку області та як працює смарт-спеціалізація в країнах ЄС.

Смарт-спеціальності

Смарт-спеціальності

Смарт-спеціальності

Було визначено, що  відштовхуючись від того, якими пріоритети в регіоні будуть в майбутньому, потрібно буде визначитись, яких спеціалістів нам бракує і яких треба готувати.

Боровик Ю.А., викладач-методист