Цитата

Без будь-кого з нас Батьківщина може обійтися, але будь-хто з нас без Батьківщини – ніщо.

Василь Сухомлинський

Викладачі ЗКР ЗНТУ на конференції «Євроінтеграція: сила можливостей»

Викладачі ЗКР ЗНТУ на конференції «Євроінтеграція: сила можливостей»
Опубліковано: 12:55 09.04.2019

8 квітня викладачі коледжу Слободяник О.О. та Боровик Ю.А. взяли участь у Регіональній конференції «Євроінтеграція: сила можливостей». Конференцію проведено за участі Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України пані Іванни Климпуш-Цинцадзе та Голови Запорізької облдержадміністрації пана Костянтина Бриля.

Віце-прем’єр виступила разом із представниками запорізьких промислових підприємств, бізнесу, громадських організацій та наукової сфери. Учасники зустрічі розповіли, що Запоріжжя та регіон активно користуються можливостями, які надає євроінтеграція. Серед них — налагодження зв’язків між підприємцями і запровадження тих практик, які набуваються через досвід співробітництва.

Окрему увагу було приділено проекту: «ERASMUS – COSME For Young Entrepreneurs» , головним завданням якого є полегшення виходу на зовнішні ринки; поліпшення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу через відвідання молодими українськими підприємцями кращих бізнесів в країнах Європи. Віце-прем’єр схвально відгукнулась пор участь вищих навчальних закладів Запоріжжя в низці міжнародних академічних програм, зокрема  «ERASMUS+», і закликала викладачів користуватися всіма можливостями, які відкриваються перед ними, завдяки інтеграції до європейського освітнього простору.

Дуже багато потрібно інтелектуальних ресурсів, щоб опрацювати й зрозуміти, як перенести європейські норми на наш ґрунт. Треба розуміти, що відбувається, в тому числі, на місцях. Реальність така, що для вирішення цього питання потрібні спільні зусилля і всім нам потрібно залучатися до обговорення цього питання. 

Боровик Ю.А., викладач-методист