Цитата

Якщо українець каже Вам, що він не може знайти піратську версію програми - не вірте йому. Він - не українець.

Запісочний А.М.

Викладачі коледжу доєдналися до панельної дискусії «Система сертифікації ІТ-дисциплін»

Опубліковано: 12:24 22.05.2023

15 травня відбулася відкрита панельна дискусія за участі представників МОН, Національного агенства забезпечення якості вищої освіти, викладачів-учасників проєкту Харківського ІТ Кластера «Система сертифікації ІТ-дисциплін» та студентів, які навчаються за ІТ-спеціальностями.

 

Тема дискусії:  "Вплив на підвищення якості підготовки ІТ-фахівців у закладах вищої освіти, шляхом синергії бізнесу та освіти".

До заходу приєдналися Слободяник О.О. та Боровик Ю.А.,  викладачі спеціальних дисциплін ВСП «Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка», які є гарантами освітньо-професійних програм.

Під час дискусії учасники проаналізували особливості викладання у сфері IT: від основних стандартів і вимог до специфіки подальшого працевлаштування здобувачів. Спікери також обговорили кейси із власної практики та поділилися корисними порадами для підвищення якості освіти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В результаті дискусії були намічені наступні головні напрями в галузі підготовки ІТ-фахівців, які відповідають потребам сучасного ІТ-бізнесу:

  • участь експертів з галузі ІТ-бізнесу у формуванні навчальних програм закладів вищої освіти;
  • навчання студентів та підвищення кваліфікації викладачів шляхом реалізації спільних з ІТ-бізнесом проектів, в яких студенти і викладачі працюватимуть над реальними практичними завданнями разом з експертами-менторами з ІТ-індустрії.  
  • формування спільних програм практичної підготовки студентів.

 

Боровик Ю.А., викладач-методист