Цитата

Просто тому, що щось не працює не так, як ви планували, не означає, що воно марно

Томас Едісон

Відкрита лекція від Ріти МакГрат «Адаптивне планування»

Опубліковано: 16:07 21.12.2022

Наразі наш навчальний заклад постав перед найбільшим викликом за останні роки – реформування освітнього процесу під час воєнного стану. Стало очевидно, що адаптивність – це вже не конкурентна перевага. Вона стала необхідністю для кожної організації. Світ роботи змінився, і нам потрібно шукати нові способи працювати, експериментувати та комунікувати. Це одночасно і криза, і можливість переосмислити звичні речі та трансформувати їх. І сьогодні для нас є лише один шлях – уперед!
З ініціативи директорки коледжу Баршай Ольги група досвідчених викладачів презентувала проєкт «Сучасні підходи до організації освітнього процесу викладачами закладу фахової передвищої освіти в контексті реформування освітньої галузі» 

Було цікаво отримати рекомендації, як діяти при впроваджені нового проєкту, від Ріти МакГрат на відкритій лекції  «Адаптивне планування». Івент  відбувся онлайн 20 грудня 2022 року за сприяння відкритої інноваційної освітньої платформи Academy DTEK. 

Ріта МакГрат займає 2-е місце в рейтингу Thinkers50, автор бестселерів The End of Competitive Advantage та Seeing Around Corners, професорка Колумбійської бізнес-школи, один з найкращих експертів зі стратегії та інновацій у світі.

Під час лекції ми отримали  багато корисної інформації на цю дуже гостру та актуальну тему:
• Що таке Discovery-Driven Planning? Як цей інструмент застосовувати для будь-яких важливих стратегічних починань, які пов’язані з невизначеністю, розвитку технологій, альянсів, реконструкції систем.
 

• Як Discovery-Driven Planning змушує керівників чітко формулювати те, чого вони не знають, і вимагає дисципліни для навчання.

• Як Discovery-Driven Planning покращує усвідомлення та підсвітлює невизначеності, які пов’язані із створенням нових стратегічних напрямків, і допомагає керівникам вирішувати їх з найменшими можливими витратами.

На думку спікера, трансформація не просто дозволяє нам пережити складні часи, а й змінити себе. А у випадку нового світу роботи – активно прийняти його і зростати разом із ним, а не просто пристосовуватися до нього й виживати.

 

Боровик Ю.А., Слободяник О.О., викладачі-методисти