Цитата

Просто тому, що щось не працює не так, як ви планували, не означає, що воно марно

Томас Едісон

Третій тиждень травня – день, коли світ згадує людей, померлих від СНІДу.

Опубліковано: 14:40 18.05.2023

Цю хворобу спричиняє ВІЛ – вірус імунодефіциту людини.

Бути обізнаним в питаннях, що стосуються твого здоров’я, – надзвичайно важливо. Тому 16 травня студенти та викладачі долучилися до вебінару «Все, що необхідно знати про ВІЛ-інфекцію», який провели представники БО «Мережа 100% життя Запоріжжя».

А сьогодні, 18 травня, представники БО «Мережа 100% життя Запоріжжя» завітали до коледжу, аби надати можливість всім охочим пройти експрес-тестування на ВІЛ. Студенти та співробітники перевірили свій ВІЛ-статус безоплатно і максимально швидко, а також отримати засоби контрацепції.

В Україні проживає понад 257 000 людей з ВІЛ і кожен третій ВІЛ-позитивний українець не знає про свій статус. У разі своєчасного виявлення і початку лікування тривалість життя ВІЛ-інфікованого пацієнта значно продовжується, а імунна система тримається на рівні, що захищає пацієнта від розвитку опортуністичних інфекцій та супутніх захворювань.

Цінуйте своє здоров’я, будьте обізнаними щодо його стану і піклуйтеся про себе та свого партнера!

 

 

Експрес-тестування було проведено за ініціативи та організації навчальної частини коледжу представниками Благодійної організації «100% ЖИТТЯ.ЗАПОРІЖЖЯ».