Цитата

Світ ловив мене, та не спіймав

Григорій Сковорода

Teens` Skills-Up: перша зустріч

Teens` Skills Up: перша зустріч
Опубліковано: 22:47 01.01.2023

В рамках роботи над проєктом “Teens` Skills-Up” для розвитку *м’яких навичок від **EducationUSA Запісочним А.М., завідувачем навчальної лабораторії “Кластер моделювання 3D Science”, була проведена перша зустріч зі студентами ЗФККТ та школярами Запоріжжя.

Сама зустріч та знайомство пройшло в дистанційному форматі, та це не завадило теплій та затишній атмосфері. І це навіть попри відключення енергії, новорічної сумбурності та повітряні тривоги!

Темою першої зустрічі була “Стресостійкість та розумова гнучкість”.

Стресостійкість - спроможність рости попри можливі складнощі та пристосовуватися до стресових ситуацій. Мета управління стресом полягає не в тому, щоб повністю його позбутися, а в тому, щоб усунути непотрібний стрес і допомогти нам впоратися з неминучим.

Розуміння та розвиток цієї навички дозволяє людині ідентифікувати що в ситуації ми можемо контролювати, а які аспекти необхідно прийняти.

;

Під час зустрічі учасники клубу дізналися що таке “еустрес”, “дистрес”, в чому їх різниця та практикували техніки опанування стресу.
Після опанування теорії, учасники Клубу за групами розв’язували задачі з віртуальних стресових ситуацій, озвучували свої особисті стресові ситуації та пропрацювали додаткові варіанти розвитку подій.

Наприкінці зустрічі учасники Клубу привітали один одного із прийдешніми святами та домовилися особисто зустрітися на наступних зборах Клубу.

Наступною темою зустрічі буде “Емоційний інтелект”.

Запрошуємо тебе до нашого Клубу! Скористайтеся цією формою для попередньої реєстрації або пиши на пошту!
 

*Що таке “м’які навички” та чому потрібно їх розвивати?
Згідно з доповіддю Всесвітнього економічного форуму "Майбутнє робочих місць", до 2020 року в десятку найкращих для роботодавців увійдуть м'які навички (soft skills):

  • Здатність вирішувати комплексні проблеми

  • Критичне мислення

  • Креативність

  • Навички управління людьми

  • Навички міжособистісного спілкування

  • Емоційний інтелект

  • Вміння робити висновки та приймати рішення

  • Клієнтоорієнтованість

  • Навички ведення переговорів

  • Здатність легко і швидко навчатися новому

Докладніше: https://jobs.innovecs.com/uk/blog/soft-skills-vazhlyvi-syogodni/

 

**EducationUSA є мережею Державного Департаменту США, що складається з понад 435 інформаційно-консультативних центрів для іноземних студентів у понад 175 країнах.

Мережа забезпечує промоцію вищої освіти у США серед студентів усього світу, пропонуючи точну, повну та актуальну інформацію про можливості навчання в акредитованих вищих навчальних закладах Сполучених Штатів Америки. Центри EducationUSA розташовані в посольствах та консульствах США, комісіях Фулбрайта, бінаціональних центрах та неурядових організаціях.

Щороку радники EducationUSA відповідають на мільйони запитів від іноземних студентів. Радники пропонують широке коло індивідуальних та віртуальних послуг для студентів та їхніх сімей на основі Your 5 Steps to U.S. Study — путівника по процесу вступу до американського вищого навчального закладу.

 

Запісочний А.М., завідувач навчальної лабораторії "Кластер моделювання 3D Science"