Цитата

Почніть робити те, що потрібно. Потім робіть те, що можливо. І ви раптом виявите, що робите неможливе.

Св.Франциск Асізський

TEENS` SKILLS-UP:КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ

Опубліковано: 13:23 03.04.2023

В рамках роботи над проєктом “Teens` Skills-Up” для розвитку *м’яких навичок від **EducationUSA Запісочним А.М., завідувачем навчальної лабораторії “Кластер моделювання 3D Science була проведена чергова зустріч із учасниками Клубу Лідерів.

 

Учасники Клубу отримали можливість поговорити про важливість критичного мислення та його ролі в роботі над справжніми проблемами. Під час зустрічі вони дізналися більше про те, що означає термін "критичне мислення", які навички та здібності необхідні для успішного критичного мислення, а також як відрізняти факти від інтерпретацій та будувати судження, що базуються на доказах.

Особливо сподобався учасникам формат міні-дебатів, де вони мали можливість висловити свою думку та покритикувати іншу сторону. Під час підготовки до дебатів вони використовували різні методи, такі як брейнштормінг та планування тез та антитез.

Після першої серії дебатів Учасники зробили перерву для підготовки до наступних дебатів з темою, яку вони самі запропонували.

 

Дебати пройшли дуже жваво та виразно, з великим ентузіазмом та натхненням. Учасники зрозуміли,наскільки важливо проводити розгляд проблеми з різних сторін; що ключовою складовою критичного мислення є правильні запитання, тому були зацікавлені у навчанні цьому soft skill’у

Захід був дуже успішним, а учасники отримали багато корисної інформації та вмінь для подальшого розвитку свого критичного мислення.

Запрошуємо тебе до нашого Клубу! Скористайтеся цією формою для попередньої реєстрації або пиши на пошту!
 

*Що таке “м’які навички” та чому потрібно їх розвивати?

Згідно з доповіддю Всесвітнього економічного форуму "Майбутнє робочих місць", до 2020 року в десятку найкращих для роботодавців увійдуть м'які навички (soft skills):

  • Здатність вирішувати комплексні проблеми

  • Критичне мислення

  • Креативність

  • Навички управління людьми

  • Навички міжособистісного спілкування

  • Емоційний інтелект

  • Вміння робити висновки та приймати рішення

  • Клієнтоорієнтованість

  • Навички ведення переговорів

  • Здатність легко і швидко навчатися новому

Докладніше: https://jobs.innovecs.com/uk/blog/soft-skills-vazhlyvi-syogodni/

 

**EducationUSA є мережею Державного Департаменту США, що складається з понад 435 інформаційно-консультативних центрів для іноземних студентів у понад 175 країнах.

Мережа забезпечує промоцію вищої освіти у США серед студентів усього світу, пропонуючи точну, повну та актуальну інформацію про можливості навчання в акредитованих вищих навчальних закладах Сполучених Штатів Америки. Центри EducationUSA розташовані в посольствах та консульствах США, комісіях Фулбрайта, бінаціональних центрах та неурядових організаціях.

Щороку радники EducationUSA відповідають на мільйони запитів від іноземних студентів. Радники пропонують широке коло індивідуальних та віртуальних послуг для студентів та їхніх сімей на основі Your 5 Steps to U.S. Study — путівника по процесу вступу до американського вищого навчального закладу.

Запісочний А.М., завідувач навчальної лабораторії "Кластер моделювання 3D Science"