Цитата

Для всіх оточуючих ми створюємо тільки правила, але для себе - одні лише винятки

Ш. Лемеля

Студентський тренінг на День закоханих

Опубліковано: 14:20 22.02.2023

14 лютого, у День закоханих, студенти коледжу взяли участь у тренінгу на тему «Як побудувати здорові романтичні стосунки?».


Тема стосунків для підлітків завжди була, є і буде актуальною. Не зважаючи на гендерну ідентичність та сексуальну орієнтацію, більшість підлітків цікавляться такими, на перший погляд, банальними, але надзвичайно важливими питаннями: як знайти спільну мову з партнером, як краще розуміти один одного, як познайомитися, як запропонувати зустрічатися та розвивати свої стосунки, чому дівчата такі емоційні, а хлопці надто стримані, чому психологія чоловіка й жінки така різна, і як знайти гармонійний баланс для того, щоб бути щасливими разом. Це тільки невеличкий перелік питань, відповіді на які можуть розкрити дуже багато моментів для побудови здорових стосунків.


Врахувавши всі запити і побажання студентів, тренінг передбачав декілька форм засвоєння інформації: дискусії, вправи на релаксацію, роботу в малих групах, а в кінці заходу - фідбек. 
Тренінг пройшов достатньо жваво, хлопці намагалися показати дівчатам силу й міць чоловічої статі, а дівчатка, навпаки, свою жіночу тендітність, ніжність і витонченість. 
На тренінгу ми розібрали питання:
1 Чому ми сприймаємо один одного через призму сексуальної привабливості? І чому хлопці/дівчата першочергово звертають увагу на зовнішність партнера? 
2 Чи справді існують феромони? 
3 Чи може існувати дружба між хлопцем і дівчиною: коли, чому і чи може щось змінитися?
4 Як хлопці сприймають дівчат і навпаки? 
5 Що нам подобається і не подобається у стосунках? І що саме ми шукаємо?

Всі ці питання дійсно важливі, але слід пам’ятати, що головне правило побудови щирих стосунків – це кохання. Тому пам’ятайте, що

Любити – це робити людину щасливою…
Любити – це давати можливість один одному розвиватися…
Любити – це не грати один з одним в "ігри розуму"…
Любити – це не порушувати кордони дозволеного…
Любити – це не воювати між собою…
Любити – це не бути егоїстом…
Любити – це поважати переконання, почуття, плани і мрії один одного…

Клименко Г.В., практикуючий психолог