Цитата

Комп’ютер виконує дуже прості операції – бере число, додає до іншого числа, порівнює результат з третім числом – але виконує їх зі швидкістю, скажімо, 1000 000 в секунду. На швидкості 1000 000 операцій в секунду результати більше нагадують магію

Стів Джобс

Продовження тренінгу «Внутрішні та зовнішні опори і ресурси»

Опубліковано: 13:21 13.04.2023

У продовження тренінгу «Внутрішні та зовнішні опори і ресурси» у вівторок, 11 квітня, на платформі Zoom відбувся тренінг на тему: «Життєві ролі: як тримати баланс» під керівництвом практичного психолога Клименко Г.В. за участю студентів коледжу.

Метою тренінгу було сформувати у студентів уявлення про життєві ролі людини, які вона виконує протягом свого життя, поглибити знання щодо життєвих ресурсів (енергії), причин їх втрати та методи поповнення.

Для того, щоб навчитися концентрувати увагу на своїх почуттях та вміти розрізняти свої емоції, для подальшого розвитку управління реакціями на свої емоції, всі учасники обирали почуття й емоції на початку тренінгу та по його завершенню за допомогою Колеса емоційного стану.

Перше питання, яке спонукало учасників замислитися, - це…

Першим завданням учасників було: сформувати таблицю і зробити аналіз ролей, які вони виконують сьогодні. Крім того, необхідно було обрати найкращу роль та підібрати їй вдалу якість, якою учасник пишається.

Зробивши аналіз, учасники тренінгу встановили, що людина на кожному життєвому етапі виконує відповідні ролі, з часом вони та їх кількість змінюються: може збільшуватися, може зменшуватися. Але суть в тому, як навчитися балансувати в цих ролях, щоб не відчувати вигорання.

На тренінгу розібрати основні моменти щодо того, що саме нас виснажує, і, як виявилося, перелік достатньо великий:

 

І, звісно, розібрали велику частину кейсу щодо того, що нас наповнює енергією, що дає сили, додає впевненості, робить не просто сильнішими, а справді незламними.

Розібрали декілька гормонів, які впливають на наш емоційний стан, настрій і бадьорість…

Цього разу завданням студентів було створення та аналіз свого Колеса балансу…

Приклади Колеса балансу студентів

На завершення тренінгу студентам треба було розгадати загадку…

Намагайтеся жити у балансі і в гармонії із собою!

До нових зустрічей!

 

Клименко Г.В., практикуючий психолог