Цитата

Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь.

Т. Шевченко

Презентація оновленої електромонтажної практики

Презентація оновленої електромонтажної практики
Опубліковано: 08:39 16.03.2020

11 березня 2020 року в лабораторії «Кластер моделювання 3D Science» відбулася презентація нової електромонтажної практики для студентів коледжу ІІ курсу: ОТ/ТК-18-1, КС-18-1 та КСМ-18-1.

Презентацію проводили заступник директора з навчально-виробничої роботи Винокурова І.В. та інженер І категорії Соколов А.В.

В ході презентації студентів ознайомили з новим обладнанням, яке було закуплено на грантові кошти конкурсу соціальних проєктів «Ми-це місто».

В рамках реалізації грантового проєкту було закуплене сучасне паяльне обладнання, а саме: 14 паяльних станцій компресорного типу, сучасні цифрові мультиметри, монтажні стійки для плат, зручні зачисні кліщі та комплекти тримачів.

Студентів ознайомили із цими паяльними станціями та принципами роботи на них, їхніми функціональними можливостями та конструкцією, були продемонстровані сучасні методи монтажу вивідних та SMD компонентів.

Особливу увагу студентів привернула демонстрація Соколовим А.В. (який, до речі, є нашим випускником) реальних приладів електроніки, які були їм власноруч зібрані в якості демонстрації можливостей нового обладнання.

Майбутнім спеціалістам були представлені набори електроніки SMD Kit для пайки різної складності. Головною особливістю нової програми практики є те, що ці набори є функціональними приладами. Тобто, по закінченню практики студенти разом із навичками електромонтажу отримають готовий функціональний пристрій.

Наприкінці презентації була оголошена дискусійна частина, в якій студенти задавали питання. Наприклад, чи потрібно буде залишати виготовлені на практиці пристрої коледжу, Антон Володимирович заспокоїв та запевнив, що ці прилади є особистою розробкою кожного студента. І тільки сам студент буде вирішувати чи забирати йому цей пристрій, чи залишити його коледжу.

Також студентів цікавило чи актуально в теперішній час мати навички з пайки, коли вже існують цілі автоматизовані виробництва та окремі невеликі установки з електромонтажу. Антон Володимирович пояснив, що не дивлячись на існуючі вище згадані машини, які покликані замінити людську працю, жодна машина не зможе повноцінно замінити живу людину через багато чинників. На що далі Антон Володимирович навів свій особистий приклад роботи в фірмі, в якій він працює за сумісництвом та надав статистику попиту ринку праці на працівників такого профілю.

Цей факт показав нашим майбутнім спеціалістам, що наші спеціальності є актуальними та перспективними.

Винокурова І.В., Соколов А.В.